Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 29 juli 2008

Familiemusical Kikker wordt gesluierd gespeeld in Tehran Theater Terra op internationaal theaterfestival Iran

Op 10 augustus vertrekt het jeugdtheatergezelschap Theater Terra naar Iran. Hier spelen zij op 14 en 15 augustus de familiemusical Kikker op het Tehran International Puppet Theatre Festival dat van 10 tot en met 16 augustus plaatsvindt in de Iranese hoofdstad.

Marie-Claire Witlox, de enige vrouw in het gezelschap, zal de voorstellingen gesluierd moeten spelen vanwege de geloofsovertuiging in Iran. In de familiemusical Kikker draait het om de personages Kikker, Rat, Haas, Eend en Varkentje. Het is nog onzeker of het personage Varkentje in de voorstelling mee speelt in verband met de onreinheid van het dier vanuit het oogpunt van een deel van de Iranese bevolking. Het gezelschap neemt voor de zekerheid een extra personage uit een andere voorstelling mee.

De musical Kikker toerde van 2002 tot 2005 door Nederland en Vlaanderen, waarna de voorstelling op diverse plaatsen in de wereld, onder andere op Broadway, te bewonderen was. Naast Marie-Claire Witlox gaan oud Kikker speler Jawi Bakker en oprichters Theo Terra en Dick Feld mee.

www.theaterterra.nl

Theater Terra vierde vorig jaar haar dertigjarig jubileum. In die periode maakte ze vele voorstellingen. Sinds 2002 richt Theater Terra zich ook op familiemusicals, veelal gebaseerd op bekende kinderboeken zoals die van Paul van Loon, Max Velthuijs, Daphne Deckers en Rindert Kromhout. Theater Terra is niet alleen succesvol gebleken in Nederland en België, maar werd in de loop der jaren ook positief ontvangen in de Verenigde Staten, in Japan en nog vele andere landen. In de voorstellingen van Theater Terra brengen acteurs met levensgrote poppen universele thema's ten tonele die jonge kinderen èn hun ouders aanspreken. Het samenspel van de acteurs en de poppen creëert een verrassend effect bij komische en ontroerende situaties.