Politie Zuid-Holland-Zuid

10/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 10-08-2008 o Persberichten District I

CONTROLE VOOR VEILIGHEID WEGWERKERS
DORDRECHT/PAPENDRECHT De politie controleert de snelheid van het verkeer in verband met de veiligheid van de wegwerkers. Momenteel vinden er werkzaamheden plaats op de brug van de N3 tussen Dordrecht en Papendrecht. Het verkeer kan alleen gebruik maken van de brug in de richting van Papendrecht. Daar geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Met borden staat aangekondigd dat de politie de snelheid controleert. Toch ligt het percentage overtreders op ongeveer 25%. De politie gaat de komende week tijdens de werkzaamheden op de brug verder met de controles en waarschuwt de verkeersdeelnemers dus hier rekening mee te houden en zich aan de maximale snelheid te houden.

POLITIE ZOEKT VISSER (vervolgbericht 6 augustus 2008) DORDRECHT De politie heeft nog steeds geen idee wie de onbekende visser is die op woensdagavond 6 augustus 2008 op de Hooikade in Dordrecht was. Hij was aan het vissen op de hoek van de rivier en de toegang naar de Tweede Haven van Dordrecht. Een getuige vertelde dat hij hem rond 20.30 uur opeens niet meer zag. De visspullen lagen nog wel aan de kant maar opvallend was dat de hengel er niet meer was. In het onderzoek sprak de politie een getuige die vertelde dat er zeker tussen 18.45 en 19.45 uur een man en vrouw tussen de 50 en 60 jaar oud hebben gezeten op een bankje vlakbij de plek waar de visser was. De man had een grijs baardje. De politie zoekt deze man en vrouw in de hoop dat zij meer kunnen vertellen over de onbekende visser. Zij of andere getuigen kunnen bellen met het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

TWEE KINDEREN GEWOND BIJ WONINGBRAND
(vervolgbericht 9 augustus 2008)
DORDRECHT De toestand van de twee gewonde kinderen is zorgelijk. De twee jongens van 4 en 6 jaar oud raakten gewond bij een woningbrand. Deze brak uit op zaterdagmorgen 9 augustus 2008 omstreeks 10.50 uur in een flatwoning aan de Kappeijne v/d Coppelloweg in Dordrecht. De twee sprongen van de vierde verdieping naar beneden waar ze werden opgevangen door omstanders. Ze liepen zware brandwonden en botbreuken op. Later op de dag vervoerde een helikopter de 6-jarige jongen het brandwondencentrum in Groningen. Het was de bedoeling dat de 4-jarige jongen naar Antwerpen ging. Het transport per ambulance werd op het laatste moment geannuleerd omdat de toestand van de 4-jarige te slecht was. Momenteel ligt hij nog steeds in het kinderziekenhuis in Rotterdam. Met de gezondheid van de 41-jarige moeder gaat het goed. De politie kan nog niets zeggen over de oorzaak van de felle woningbrand.

VECHTPARTIJ
DORDRECHT Twee mannen zijn aangehouden na een vechtpartij. Agenten gingen op zaterdagavond 9 augustus 2008 naar het Vrieseplein in Dordrecht. Daar bleek dat de twee met elkaar gevochten hadden. Bij het plein hielden agenten een 34-jarige man uit Dordrecht aan. Hij had eerder in de middag problemen gehad op het Vrieseplein en ging nu verhaal halen. De andere verdachte, een 39-jarige man uit Dordrecht, trapte tegen de auto van de 34-jarige. De 39-jarige was overigens in het ziekenhuis en politiemensen hielden hem daar aan. Tijdens de ruzie viel deze verdachte vermoedelijk en brak hierdoor zijn arm. Een getuige verklaarde dat de 34-jarige nog met een honkbalknuppel had geslagen.

MISHANDELING
DORDRECHT Een 38-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. Agenten gingen op zaterdagavond 9 augustus 2008 naar de Verhulststraat in Dordrecht. Daar vonden zij twee mannen met een bebloed gezicht. Een 45-jarige man uit Dordrecht vertelde dat hij de Verhulststraat inreed. Daar stond een auto met aanhanger in de weg. Hij vroeg aan de 38-jarige man of hij zijn voertuig wilde wegzetten. Deze reageerde direct agressief en sloeg richting de 45-jarige maar hij zette wel zijn auto weg. Kort hierop startte de 38-jarige zijn wagen en reed op de 45-jarige man af. Deze kon nog net vlug in zijn auto gaan zitten. Maar de 38-jarige botste wel met zijn auto tegen het voertuig van de 45-jarige. Toen de 45-jarige uitstapte pakte de verdachte een hand zand uit zijn aanhanger en gooide dat naar het slachtoffer. Vervolgens sloeg de verdachte de 45-jarige man in zijn gezicht. Agenten namen de verdachte mee naar het bureau.

VERNIELINGEN
DORDRECHT Twee mannen zijn aan de voorkant van het station Dordrecht Centraal aangehouden. Agenten stelden op zaterdagavond 9 augustus 2008 een onderzoek in na een melding van vernieling van een paar lampenkappen in een trein. Een getuige gaf aan dat het om drie mannen ging. Politiemensen vonden er twee waarvan de signalementen klopten. De aangehouden mannen zijn 24 jaar en komen uit s-Gravenhage en Sliedrecht.

GEVALLEN EN RIJBEWIJS KWIJT
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 40-jarige motorrijder uit Zwijndrecht heeft na een val zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij reed op zaterdagavond 9 augustus 2008 over de Kerkstraat in Hendrik-Ido-Ambacht en ging richting de Veersedijk. Hij zag bij een bocht dat er een auto uit een zijstraat kwam. De man remde en hierbij ging de motor onderuit en gleed tegen de stoep. Hij had pijn aan zijn arm. Agenten namen een blaastest af en hieruit bleek dat de 40-jarige een te hoog promillage had door alcoholgebruik.

IN DE BOSJES
ZWIJNDRECHT Agenten hebben een 45-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. Ze gingen op zaterdagavond 9 augustus 2008 naar de Swanendrift in Zwijndrecht. Daar stond een auto in de bosjes geparkeerd. Bij het voertuig was niemand. De politiemensen gingen naar het adres van de kentekenhouder van de auto. De 45-jarige zei dat hij in de auto had gereden en hiermee uit de bocht was gevlogen. Verder had de verdachte teveel alcoholische drank op en hiervoor maakt de politie Proces-verbaal op en vorderde het rijbewijs van de 45-jarige in.

RUITEN
ZWIJNDRECHT De politie hoort twee mannen van 18 jaar uit Zwijndrecht voor de vernieling van ruiten. Een agent zag dat twee mannen tegen ruiten aantrapten van een winkel aan de Dollard in Zwijndrecht. De politieman liep bij de Brusselsestraat op de twee af. Een probeerde weg te fietsen maar de politieman pakte hem vast. De andere verdachte rende weg. Deze meldde zich in de loop van zondag bij het bureau. Het incident gebeurde op zondag 10 augustus 2008 omstreeks 02.45 uur.