Stadsdeel Zeeburg

Zomertoer maakt goede indruk

12 augustus 2008
De zomertoer in Zeeburg is alweer ten einde. Voor iedereen was er van alles te doen, met een apart programma voor kinderen tot 12 jaar en voor jongeren vanaf 12 jaar. Een onderdeel van de zomertoer was de sportmix. Verder was er aandacht voor natuur, film en kon je verschillende workshops volgen. De zomertoer werd in de zomervakantie van 23 juli tot en met 8 augustus 2008 aangeboden door Civic Zeeburg en Bureau Sport en Recreatie .

Klimmen bij de sportmix Foto: klimmuur

Op 7 augustus konden kinderen hun klimkunsten vertonen in sporthal Zeeburg. Klimmen is één van de vele onderdelen van de sportmix. Enthousiast stonden de kinderen te popelen tot ze de klimmuur op mochten. Ze genoten volop, moedigden elkaar aan om de muur van maar liefst 7,5 meter te beklimmen. Stadsdeelvoorzitter Nico Papineau Salm werd ook uitgedaagd om de klimmuur te betreden. Na enig aandringen heeft hij de veiligheidsgordel aangetrokken.

De sportmix is een goed initiatief om de jeugd enthousiast te maken voor sport. Een week lang konden zij verschillende sporten beoefenen. Daarnaast heeft het een positief effect op de sociale contacten: vriendjes en vriendinnetjes zijn hier gauw gemaakt.

Workshops

Tijdens de zomertoer is er een aantal culturele workshops georganiseerd. Professionals gaven de workshops met als doel jongeren te prikkelen en hun talenten te ontwikkelen.

Zo ook bij de rapworkshop. In het Blauwe Huis op IJburg voel je meteen de gezellige sfeer die er hangt onder de jeugd. Met een lekkere beat en zelf verzonnen teksten rapt de IJburgse jeugd de hele middag door. Ook Nico Papineau Salm knikte met z'n hoofd mee op het ritme dat vast en zeker nog een aantal dagen blijft hangen. De jongeren gaan na de zomertoer door met het ontwikkelen van hun raptalenten.

Foto: ME voor het Blauwe Huis

Mobiele eenheid

Voor Het Blauwe Huis werd de aandacht getrokken door een met graffiti bespoten, gekleurde caravan. Deze ME (mobiele eenheid), gemaakt door studenten, heeft gedurende de gehele zomertoer door Zeeburg gereden om radio te maken (zie www.uceeamsterdam.nl) en informatie te verschaffen over deze toer.