Gemeente Stadskanaal

Verkeersstremming Hoofdkade

In verband met werkzaamheden aan het rioolstelsel is de Hoofdkade in Stadskanaal tussen de Drouwenerstraat en de Stationsstraat van 13 augustus tot en met 5 september 2008 afgesloten. De werkzaamheden vinden plaats ter hoogte van de huisnummers 24 tot en met 28. De overige woningen zijn zowel vanaf de Drouwenerstraat, als vanaf de Stationsstraat rechtstreeks te bereiken.

Meer informatie: T (0599) 631 631.

Cursussen muziekschool

U kunt zich weer inschrijven voor de volgende cursussen en workshops.

Cursusaanbod


* Muziek en beweging
Voor kinderen uit groep 1 en 2 Liedjes zingen, bewegen op muziek en op instrumentjes spelen.

* Algemene muzikale vorming
Voor kinderen uit groep 3, 4 en 5 Muziekinstrumenten bespelen, zingen en het notenschrift leren. De cursus is een goede basis voor de instrumentale lessen. Wordt in alle lesplaatsen gegeven.
* Instrumentale lessen en zang
Voor de meeste instrumenten en ook voor zangles kan nog ingeschreven worden.

Workshops


* Djembé, gratis introductieles op woensdag 3 september om 19.00 uur
* Zang popmuziek, gratis introductieles op maandag 8 september om 20.15 uur

* Mondharmonica, gratis introductieles op donderdag 25 september om 19.00 uur

* Trekharmonica, gratis introductieles op maandag 3 november om 19.00 uur

De workshops worden gegeven in de Muziekschool aan het Raadhuisplein 2 in Stadskanaal.

Korte cursussen


* Muziek voor peuters, start vrijdag 31 oktober
* Kinderkoor, start woensdag 5 november

* Reageren op muziek, voor verstandelijk gehandicapten

De lessen worden gegeven in: Stadskanaal, Musselkanaal, Onstwedde, Sellingen, Ter Apel en Vlagtwedde

Meer informatie? Loop gerust eens binnen bij de muziekschool Zuid-Groningen aan het Raadhuisplein in Stadskanaal, T (0599) 631 700, E amzg@stadskanaal.nl, I www.muziekschool-zuidgroningen.nl.

Steunpunt vrijwilligerswerk actualiseert adressenbestand

Vanaf 1 september 2008 beheert het Vrijwilligers Informatiepunt, kortweg VIP! het adressenbestand van maatschappelijke organisaties, werkzaam in de gemeente Stadskanaal.

Het VIP! gaat de bestaande lijst van maatschappelijke organisaties actualiseren. Alle organisaties op de lijst worden aangeschreven. Door middel van de bijgestuurde antwoordkaart kunt u aangeven of u het op prijs stelt informatie te ontvangen over onder andere:
* de Leer- en Doemarkt

* waardering vrijwilligers

* MADD

* scholing en training van vrijwilligers.

Heeft uw organisatie op 15 augustus 2008 nog geen brief ontvangen, dan kunt u zich melden bij het VIP! Stadskanaal, T (0599) 655 001, E vip.stadskanaal@welstad.nl. Wij voegen uw organisatie dan aan de lijst toe.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 31 juli tot en met 6 augustus 2008 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Eurostate 8A, voor het aanbrengen van reclame, d.d. 31 juli
* Eurostate 8A, voor het wijzigen van een voorgevel, d.d. 31 juli

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van bouw, milieu en bijzondere wetten zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Verleende bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij, onder gebruikmaking van een vrijstellingsprocedure conform artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, bouwvergunning hebben verleend aan:

* de heer R.G. Oosterveld, Holte 54 in Onstwedde voor het plaatsen van een semi-permanente woonunit op het perceel Holte 54 in Onstwedde.

De vrijstelling is voor een periode van 12 maanden nadat bouwvergunning is verleend, d.d. 24 juli 2008

Belanghebbenden kunnen, binnen een termijn van zes weken na datum van vergunningverlening, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage:

de openbare kennisgeving en beschikking inzake de aanvraag van:
* A.G. Bouwland, Beumeesweg 41 in Alteveer voor een revisievergunning voor een inrichting (pluimveebedrijf) aan de Beumeesweg 41 - 41A in Stadskanaal

Burgemeester en wethouders hebben een positief besluit genomen. In het belang van de bescherming van het milieu zijn er voorschriften gesteld.

Zowel de aanvrager als de betrokken adviseurs kunnen tegen deze beschikking beroep instellen. Ook degenen die op tijd een zienswijze tegen de ontwerpbeschikking hebben ingebracht, kunnen beroep instellen. Dat geldt ook voor belanghebbenden die aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn

geweest om op tijd hun zienswijze in te brengen.

U kunt uw eventuele beroepschriften tegen de in deze bekendmaking genoemde beschikking vóór 18 september 2008 indienen bij de Voorzitter van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Mocht u een spoedeisend belang hebben, dan kunt u in uw beroepschrift ook verzoeken om een schorsing van de beschikking of om het treffen van een voorlopige voorziening. Als de Raad van State positief beslist over de beschikking, wordt deze onherroepelijk.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben vrijstelling te verlenen aan:
* de heer D. Bakker, Postbus 20000 in Emmen, voor het bouwen van 22 woningen op het perceel Emmastraat ong. in Stadskanaal. Dit perceel is kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie N, nummer 4318.

* de heer G. ten Seldam, Alteveersterweg 25A in Alteveer voor het bouwen van een woning en garage op het perceel Alteveersterweg ong. in Alteveer. Dit perceel is kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie U, nummer 108.

* de heer/mevrouw Post, Borgenweg 4 in Stadskanaal voor het bouwen van een woning op het perceel Scheepswerfkde ong. in Stadskanaal. Dit perceel is kadastraal bekend gemeente Wildervank, sectie D, nummer 3040 ged.

* Bouwonderneming Gebr. Benus B.V., Schoolstraat 166 in Musselkanaal voor het bouwen van acht woningen op het perceel Vuurdoornstraat ong. in Musselkanaal. Dit perceel is kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie C, nummers 14242,14244.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Het ontwerp van deze vrijstellingsbesluiten, de concept bouwbeschikkingen en de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal.

Als u het niet eens bent met dit voornemen, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van 13 augustus tot en met 17 september 2008 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Meer informatie: de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Verkeersbesluit

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij hebben besloten een individuele gehandicaptenparkeerplaats aan te wijzen voor:
* J. Spakman, nabij het perceel Maarsdreef 101 in Stadskanaal
* L. Casper-Boelens, nabij het perceel Maarsdreef 553 in Stadskanaal
* H. Rijks, nabij het perceel aan de Wiedreef 168 in Stadskanaal

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit bezwaar aantekenen bij het college van burgemeester en wethouders.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.
* 13 augustus 2008