Samenwerking AD en voetbalquiz Play like a Champion

13/08/2008 08:36

AD

SAMENWERKING AD EN VOETBALQUIZ PLAY LIKE A CHAMPION

Rotterdam - AD en Play like a Champion starten een samenwerking. De voetbalquiz Play like a Champion werd tussen 19 mei en 6 juni uitgezonden bij de TROS. Op www.playlikeachampion.nl kunnen voetballiefhebbers realtime hun voetbalkennis meten met anderen. Jack van Gelder is de virtuele quizmaster, die deelnemers uitdaagt met kennisgames op alle niveaus. Rond deze games biedt Play like a Champion een complete community voor voetbalkenners en -fans. Play like a Champion zal te spelen zijn via de AD sportsites www.sportwereld.nl (nieuws en achtergronden over topsport) en www.mijnsportwereld.nl (amateursport community). Als onderdeel van de overeenkomst gaat AD NieuwsMedia tevens advertentieruimte op www.playlikeachampion.nl verkopen.

Op www.playlikeachampion.nl krijgt elke speler een eigen avatar (een digitaal poppetje) die in een virtueel stadion bij Jack van Gelder aan tafel komt te zitten. Uit een database van meer dan 30.000 voetbalweetjes komen negen vragen op tafel. Wie het snelst de meeste goede antwoorden levert, wint de game en klimt in de competitie. Het hoogst haalbare is 'Divisie 1' voor de echte voetbalcracks. De professionele redactie van Play like a Champion vult de vragenlijst elke dag aan met nieuwe, actuele vragen.

In de maanden mei en juni hebben zich al 52.000 bezoekers op de site geregistreerd. Het aantal unieke bezoekers per maand bedroeg toen 150.000.