Professor Maes verbonden aan Het Expertise Centrum

13/08/2008 10:31

Het Expertise Centrum

Den Haag - Met ingang van heden is prof. dr ir R. (Rik) Maes toegetreden tot de groep hoogleraren die verbonden is aan Het Expertise Centrum (HEC).

Rik Maes (1951) studeerde Informatica en promoveerde aan de Katholieke Universiteit Leuven. Sinds 1981 is hij hoogleraar Informatie- en communicatiemanagement aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam. Vanaf die tijd heeft hij wisselende universitaire en maatschappelijke bestuurs- en adviesfuncties vervuld. Zo was hij onder meer decaan van de faculteit.

Zijn huidige activiteiten spelen zich af op het raakvlak van universiteit en maatschappij. Zo is hij ondermeer initiatiefnemer en decaan van het Executive Master in Infomation Management programma. Daarnaast is hij leider van het onderzoeksprogramma PrimaVera. Zijn onderzoeksinteresses gaan uit naar de grondslagen van informatiemanagement, naar de betekenis van informatie en naar de strategische impact van ICT op organisaties en op de maatschappij.

Prof. Maes was in 1988 één van de oprichters van HEC. De HEC-hoogleraren worden betrokken bij de onderwijsactiviteiten van HEC, treden op als kwaliteitsbewaker bij de adviezen van HEC en werken mee in opdrachten waarbij hun inzet gevergd wordt.





http://www.hec.nl