Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Metaaltechniek (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 13 augustus 2008

------

Centrum Ladder- en Steigerfabriek te Heerenveen failliet verklaard door de rechtbank in Den Haag.

Uiteindelijk is Centrum Ladder- en Steigerfabriek te Heerenveen failliet verklaard.(Hoofdkantoor te 's Gravenzande.) De CNV BedrijvenBond had al eerder beslag laten leggen op de fabriek omdat achterstallige lonen niet betaald werden.

Het lijkt erop dat een doorstart zinloos is omdat door het slechte management van de afgelopen jaren er weinig of geen toekomst kansen meer zijn.

Opvallend is dat de eigenaar van Centrum Ladder- en Steigerfabriek zelf faillissement heeft aangevraagd. Inmiddels is ook duidelijk dat de medewerkers op de hoogte waren van het komende faillissement, doordat zij een brief ontvangen hadden waarin doodleuk werd verteld dat zij hun laatste loon niet konden ontvangen!

Het bedrijf ligt nu in handen van de curator.

De CNV BedrijvenBond hoopt snel met de curator om tafel te kunnen om te bespreken wat de toekomst van het personeel en het bedrijf zal zijn. De CNV BedrijvenBond heeft inmiddels al wel de claim op achterstallig loon neergelegd bij de curator

De CNV BedrijvenBond zal alles in het werk stellen om de werknemers te helpen aan een andere baan

"Het is al langer duidelijk dat we van deze werkgever weinig konden verwachten", aldus bestuurder Mariek de Vries- den Hollander van de CNV BedrijvenBond..

De CNV BedrijvenBond voelt zich wel verantwoordelijk voor deze werknemers.

Alle medewerkers, leden en niet-leden, kunnen via de CNV Bedrijvenbond een versnelde loopbaanbegeleiding krijgen. Deze begeleiding is gratis en hiermee hopen we dat de mensen zo snel mogelijk weer een leuke en goed betaalde baan kunnen vinden. Hiermee hopen we de schade voor het personeel zo klein mogelijk te houden, want zij hebben al genoeg geleden