Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 13-08-2008

Slachtoffer worsteling autokraker blijft in ziekenhuis

COEVORDEN - De 46 jarige man uit Coevorden die in de nacht van maandag op dinsdag na een poging om in de Van den Boetzelaerlaan in Coevorden een autokraker aan te houden gewond raakte, blijft voorlopig in het ziekenhuis. De man blijkt vrij ernstig gewond te zijn. Het politieonderzoek is nog volop in gang. De eigenaar van de auto, een 28 jarige bewoner van de Van den Boetzelaerlaan, heeft aangifte gedaan van inbraak in zijn auto. Een raam was ingeslagen en uit de auto zijn een aantal spullen verdwenen. Het zou best kunnen zijn dat de dader op zijn vlucht deze spullen heeft weggegooid. Mochten er mensen zijn die na zondagavond in de wijde omgeving van de Van den Boetzelaerlaan spullen hebben gevonden die iets met deze auto-inbraak te maken kunnen hebben, dan vraagt de politie nadrukkelijk om dit te melden via 0900-8844. (08-161689)

Kop staart aanrijding met lichtgewonde

EEXT Op de N33 bij Eext botsten boste dinsdagmiddag een vrachtauto met aanhanger op een aantal stilstaande autos. Een 61 jarige vrouw uit Nieuweschans raakte daarbij licht gewond. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De vrachtwagencombinatie werd bestuurd door een 67 jarige man uit Eexterzandvoort. Hij zag te laat dat er voor hem een rij autos stilstonden voor de rotonde in de N33. Ongeveer 10 meter voor de staart van de file remde de vrachtwagen. Al scharend botste deze op de achterste auto met als bestuurder een 62 jarige man uit Nieuweschans. In deze auto zat ook de gewond geraakte vrouw. De autos schoten door en botsten achtereenvolgens op een personenauto bestuurd door een 23 jarige man uit Wildervank en een personenauto bestuurd door een 42 jarige vrouw uit Overschild. De aanrijding en berging van de voertuigen zorgden geruime tijd voor een file. Het verkeer os tijdelijk omgeleid. (08-161929)

Politie vordert rijbewijs in van bestuurder 45 km auto

HOOGHALEN De politie vorderde dinsdagmorgen het rijbewijs in van een 47 jarige inwoner van Vlagtwedde. De man reed met zijn 45 km autootje over de A-28 van Assen naar Beilen. Meerdere weggebruikers schrokken van het langzame voertuig en belden 112. De politie trof het autootje aan op de vluchtstrook. De man was daar gestopt om aan wegwerkers de weg naar Beilen te vragen. De politie zorgde er voor dat de man weer veilig van de snelweg af kwam. Hij kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs is ingevorderd. (08-161798)

Fietsendief aangehouden

EMMEN De politie hield dinsdagavond een 47 jarige man uit Nieuw Weerdinge aan die kort daarvoor op de Kerkhoflaan in Emmen een fiets had gestolen. Agenten zagen de man in een auto rijden op de Veenkampenweg in Emmen. Toen hij gecontroleerd werd zagen de agenten in de kofferbak een fiets liggen. De man bekende dat hij deze kort daarvoor had meegenomen uit een soort stalling aan de Kerkhoflaan. De man is aangehouden. Na het afleggen van een verklaring kreeg hij van Justitie een boete van 300,-. Als hij deze betaald voorkomt hij verdere strafvervolging. De fiets staat in afwachting van de eigenaar op het politiebureau. (08-161930)

Lood gestolen

ASSEN Voor de derde keer in één maand tijd is er vanaf een gezamenlijk buitenterras van een appartementencomplex aan de Vaart Noordzijde in Assen lood gestolen. Tussen maandagavond en dinsdagmorgen is ongeveer zeven meter lood weggesneden en meegenomen. Eind juli werd er al een keer acht meter en een keer zes meter lood van hetzelfde terras gestolen. Er is aangifte gedaan. (08-161853)

Gewond door bierblikje

EMMEN Een 18 jarige vrouw uit Tweede Exloermond raakte in de nacht van dinsdag op woensdag gewond toen ze op de Hoofdstraat in Emmen een blikje bier tegen haar hoofd gegooid kreeg. De dader, een 21 jarige inwoner van Emmen, is kort daarna op aanwijzing van getuigen door de politie aangehouden. De (dronken) man had de vrouw om een sigaret gevraagd. Toen ze dat weigerde gooide hij haar met het blikje. De vrouw heeft zich in het ziekenhuis laten onderzoeken en behandelen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. (08-161980)

Dronken volk beledigt agenten

De politie hield twee personen aan die in dronken toestand zorgden voor overlast en het ook nog eens nodig vonden om agenten die gewoon hun werk doen te beledigden. De betreffende agenten deden aangifte en tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap en belediging.

ASSEN Een 36 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zorgde dinsdagmiddag in zwaar beschonken toestand eerst op de Brinkstraat en later bij het NS station in Assen voor overlast. Nadat hij door de politie voor openbare dronkenschap was aangehouden schold hij een politieman uit voor Kutmarokkaan. Ook bracht hij de Hitlergroet. Hij is voor nader onderzoek ingesloten en dinsdagavond na het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld. (08-161827)

EMMEN Op de Hoofdstraat in Emmen schold een dronken 19 jarige inwoner van die plaats een agent uit voor Klootzak. De man hinderde in de nacht van dinsdag op woensdag agenten bij de aanhouding van een verdachte en schold vervolgens een agent uit. De man is voor nader onderzoek ingesloten. (08-161979)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280