Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 05 augustus 2008

Onderhoudssubsidie gemeentelijk monument
Een verzoek voor onderhoud aan een gemeentelijk monument wordt gehonoreerd. Het college heeft een subsidiebedrag vastgesteld voor het vervangen van het rietdak van de voormalige boerderij aan de Lombartsstraat 6 in Diessen.

Uitvoeringsprogramma Lokaal Gezondheidsbeleid 2008-2011 Het college heeft ingestemd met het Uitvoeringsprogramma Lokaal Gezondheidsbeleid Hilvarenbeek 2008-2011; een activiteitenplan waarin prioriteiten worden benoemd en invulling wordt gegeven aan de landelijke speerpunten diabetes, roken, depressie, overmatig alcoholgebruik en overgewicht.
Het uitvoeringsprogramma is opgesteld naar aanleiding van het Wmo beleidsplan 2008-2011. Met het Lokaal Gezondheidsbeleid wordt voldaan aan de Wet collectieve preventie volksgezondheid. Die schrijft voor dat gemeenten eenmaal per 4 jaar een dergelijke uitvoeringsplan dienen vast te stellen.

Voorstellen aan de gemeenteraad

Toeristische visie
Door Grontmij|Marktplan en gemeente Hilvarenbeek is in nauw overleg met de VVV en Land van de Hilver een integrale visie toerisme en recreatie opgesteld. Aan de raad wordt voorgesteld deze Toeristische Visie Hilvarenbeek op 25 september opiniërend te bespreken. Voorafgaand aan de raadsbehandeling wordt een informatieavond gehouden, waarbij Grontmij|Marktplan een toelichting zal geven op de visie.

Procedureverordening
De nieuwe Wro en Bro - sinds 1 juli 2008 van kracht - schrijven voor dat er een verordening wordt opgesteld die beschrijft hoe een planschade adviseur wordt aangewezen en hoe deze te werk moet gaan. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld de Procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade gemeente Hilvarenbeek vast te stellen.

Voorbereidingsbesluiten
Het college stelt de raad voor om voorbereidingsbesluiten te nemen voor de locaties:

- Schoolstraat/Elsakkersstraat, voor de realisatie van de brede school De Biedonk/Sint Adrianus

- Locatie De Wit (Baarschotsestraat 28 in Baarschot), ter voorkoming van de realisatie van intensieve veehouderij

Daarnaast wordt de raad voorgesteld om de volgende herhalingsvoorbereidingsbesluiten te nemen:

- Holle Reyt, Haghorst

- Bedrijventerrein Bukkum, Hilvarenbeek

- Eekhool 9 t/m 15, Hilvarenbeek

- Julianastraat 43, Diessen

- Pilot de Biest, Biest-Houtakker
Deze voorbereidingsbesluiten zijn in de loop van vorige jaar reeds genomen. Een aantal komt binnenkort te vervallen of is reeds vervallen. Door het nemen van herhalingsbesluiten kunnen de planologisch procedures (verder) worden doorlopen.