Politie Zuid-Holland-Zuid

13/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 13-08-2008 o Persberichten district I

INBRAAK WONING; PERSONENAUTO GESTOLEN
DORDRECHT - Bij een inbraak in een woning in de H.W. Mesdagstraat zijn in de nacht van maandag 11 augustus op dinsdag 12 augustus autosleutels gestolen waarna de auto voor de deur werd gestolen. Toen de bewoner 's ochtends uit het raam keek zag hij dat zijn personenauto er niet meer stond. De dader(s) kwam binnen door de achterdeur open te breken. Ook de sleutels van een bedrijfsauto werden gestolen. Deze bus die geparkeerd stond in de Willy Martensstraat werd wel geopend maar niet weggenomen. Voor zover nu bekend is er ook niets uit weggenomen. De gestolen auto betreft een grijze Peugeot 206, kenteken 54-FZ-XR. Er is aangifte gedaan.

ONDER INVLOED
DORDRECHT - Een 48-jarige man uit Dordrecht is op dinsdagmorgen 12 augustus op het van Doesburg-Erf door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed. De man was met zijn personenauto tijdens het achteruit rijden tegen een schuur gebotst. Er ontstond lichte schade aan de schuur en de auto. De verdachte reed vervolgens door. Een getuige belde de politie. Deze troffen de verdachte rijdend op het Rietveld-Erf aan. Hij bleek onder invloed van alcohol, hij blies 2,1 promille terwijl de grens op 0,5 promille ligt. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor werd hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

BESCHONKEN TEGEN GEPARKEERDE AUTO'S GEREDEN
DORDRECHT - De politie heeft op dinsdagavond 12 augustus een 39-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Rijksstraatweg. De automobilist reed daar zwaar onder invloed van alcohol tegen twee geparkeerde auto's. De man verloor naar eigen zeggen de macht over het stuur. Op het politiebureau bleek hoe dit kwam: de bestuurder had maar liefst een alcoholpromillage van 2,8 terwijl de grens op 0,5 ligt. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

"PROEFRIT"
DORDRECHT - Bij een autobedrijf aan de Laan der Verenigde Naties is dinsdagmiddag 12 augustus een auto verduisterd. Een onbekende man wilde een nieuwe Volkswagen Golf kopen maar nog 'even' een proefrit maken. De verkoper checkte de personalia en nam het rijbewijs in en gaf een kopie mee aan de testrijder. Omstreeks 18.00 uur was de potentiële koper nog niet terug waarop de politie werd ingeschakeld. Inmiddels is gebleken dat de opgegeven personalia en het rijbewijs niet kloppen. Zo is het rijbewijs als vermist opgegeven door een ander persoon. Het autobedrijf heeft aangifte gedaan. De verduisterde auto is een zilvergrijze Volkswagen Golf met het kenteken 98-ZD-ZK.

VIERTAL VERDACHT VAN BRANDSTICHTING EN BEKLADDING DORDRECHT - De politie heeft dinsdagmiddag 12 augustus twee meiden van 14 en 15 jaar en twee jongens van 13 en 14 jaar, allen uit Dordrecht, aangehouden in het Wantijpark. Door een getuige werd gezien dat het viertal brand stichtte nabij het water. Agenten hielden hen aan. Op het politiebureau bekenden ze verschillende brandjes in het park te hebben gesticht en ook bankjes en een brug te hebben beklad met stift. Hun ouders werden in kennis gesteld waarna de vier 's avonds weer naar huis mochten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANGEHOUDEN
DORDRECHT - Een 24-jarige man uit Dordrecht is dinsdagmiddag 12 augustus door de politie aangehouden op de Voorstraat. Surveillerende agenten zagen de man op de Spuiboulevard door het rode licht lopen. Hij werd hiervoor bekeurd. Maar het op moment dat de dienders met het uitschrijven van het briefje bezig waren, werd de 24-jarige kwaad, pakte zijn id-bewijs terug en rende weg. Hij schold de agenten onderwijl uit. Er volgde een zoektocht naar de man die uiteindelijk in de Voorstraat werd getraceerd. Wederom volgde een scheldpartij richting de agenten en rende de verdachte op de politieauto af. Hij sloeg met gebalde vuisten op de motorkap en wilde daarna weer wegrennen. Op dat moment stapte net een van de agenten uit waardoor de man tegen de openslaande deur aanliep en viel. De twee agenten wilden de agressieveling aanhouden maar dit lukte met moeite. De man verzette zich hevig tegen de aanhouding en greep een van de agenten bij de keel. Door het verzet liep de agent een gekneusde rib op en diverse schaafwonden. De verdachte stopte het verzet uiteindelijk. Hij is in verzekering gesteld.

TE HARD RIJDEN: 750 EURO BOETE
DORDRECHT - Een 32-jarige man uit Zwitserland heeft dinsdagmiddag 12 augustus een boete van 750 euro gehad voor een snelheidsoverschrijding van meer dan 50 km per uur. De surveillanten van het Verkeershandhavingsteam waren bezig met een onopvallende controle op de A16 toen ze de snelheidsoverschrijder in de smiezen kregen. De man reed gecorrigeerd 153 km per uur waar 100 km per uur is toegestaan. Hij werd bij Zevenbergschenhoek aan de kant van de weg gezet en kreeg na overleg met de officier van justitie de boete. Die kon hij niet direct betalen waarop zijn auto tijdelijk in beslag werd genomen. Na betaling kon de man zijn weg vervolgen.

CONTAINER EN BANKJE BEKLAD
DORDRECHT - De politie heeft op dinsdagmiddag 12 augustus een 41-jarige man uit Dordrecht - een veelpleger - aangehouden op de Blekersdijk. Hij bekladde kort daarvoor op het Vrieseplein een grijze vuilniscontainer en een bankje. Dit werd gezien door de politie die de man aanhield. Nader onderzoek wees uit dat de container toebehoord aan bewoners van de Herman Josinahof. Deze mensen hebben aangifte gedaan. De veelpleger wordt donderdag 14 augustus voorgeleid aan de rechter-commissaris.