Politie Gelderland-Zuid

Veel te veel gedronken

Kesteren, 16-08-2008 o Vrijdagmiddag is een 51-jarige man uit Kesteren aangehouden voor rijden onder invloed. Hij liep tegen de lamp doordat hij een aanrijding veroorzaakte.

Op de Nedereindseweg wilde de man linksaf slaan. Hij moest tegemoetkomend verkeer voorrang geven en stond dus te wachten. Doordat hij volgens eigen zeggen verkeerd schakelde, reed hij zachtjes achteruit tegen een auto achter hem. De bestuurder, een 39-jarige man uit Wageningen, belde de politie om de aanrijding af te handelen omdat hij het vermoeden had dat de man had gedronken.

Op het politiebureau bleek uit ademanalyseonderzoek dat de 51-jarige man uit Kesteren ruim boven het toegestane maximum zat. Waar wettelijk 220 ug/l is toegestaan, blies deze verdachte 1160 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg de bestuurder een rijverbod van 15 uur voor het besturen van alle gemotoriseerde voertuigen. De politie heeft een verzoek gedaan bij het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid om de rijvaardigheid van deze bestuurder te onderzoeken.

(11)

Laatst gewijzigd 16-08-2008 9:25 | © Regio Gelderland-Zuid |