KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

16-8-2008

Olympische Spelen: Broers Coster gaan als tweede de medal race in

Sven en Kalle Coster steken de laatste vier races in bloedvorm en hebben een sprong gemaakt in het klassement van zes naar twee! Hun directe concurrenten uit Engeland en Portugal werden gediskwalificeerd in race acht. Daarna stoomden de Costers door en maakten ze korte metten met de Italianen en de Grieken in race negen. En uiteindelijk wisten de broers in de derde race van de

dag (race 10) ook Charbonnier/Bausset, de lichtweerspecialisten uit Frankrijk voorbij te gaan.

De medal race in de heren 470 klasse staat ook voor maandag op de agenda. De strijd voor het zilver beloofd ongemeen spannend te worden. Het goud bij de mannen gaat zeker naar de wereldkampioenen van 2007, eveneens uit Australie Nathan Wilmot and Malcolm Page.

Kalle Coster zei: Drie dagen geleden zag ik het even echt niet zitten. We presteerden onder de maat. Daar zit je dan. Het hele jaar varen we constant in de top.en dan hier niet. Maar we hebben de juiste analyse gemaakt. We zeilden te voorzichtig en we moesten meer risico nemen en dat heeft betaald.

Sven Coster voegde daar aan toe: We stonden 30 punten achter we mogen ook wel een beetje onze handen dichtknijpen. Maar hier moeten we ook van genieten.