Openbare Bibliotheek Amsterdam


Grachtenfestival bij de OBA

07 aug 2008 - 15:35

Het Grachtenfestival is het jaarlijks terugkerende muziekfestival waarvan uitvoeringen van (klassieke) muziek op bijzondere locaties in Amsterdam de basis vormen. Dit jaar vindt het festival plaats van 16 t/m 24 augustus, in de Amsterdamse binnenstad en aan de IJ-oevers. Ook de Centrale Bibliotheek vormt een locatie voor diverse concerten.

Op woensdag 20 augustus gaat het Grachtenfestival in het theater van de Centrale Bibliotheek van start met de schoolopera "The Hackney Chronicles". De opera van Jonathan Dove en librettist Alasdair Middleton, gaat over de wijk Hackney in Londen. Tijdens het Grachtenfestival wordt de opera voor het eerst in Nederland uitgevoerd, door leerlingen van de Rosa Boekdrukkerschool in stadsdeel De Baarsjes in Amsterdam. Op een heus podium in een echte theaterzaal laten de kinderen zien wat zij kunnen.

Donderdagavond 21 augustus is in het Theater van 't Woord het concert "Hierdie reis" te bewonderen. Gedichten van Ingrid Jonker zijn op muziek gezet door Frans Ehlhart. Sopraan Charlotte Margiono zingt deze liederen met grote passie en vertelt tussendoor over de geschiedenis van Ingrid Jonker en over haar eigen fascinatie met deze vrouw.

Klik op de link onder dit bericht voor meer informatie. Zie het origineel