Ingezonden persbericht


DUBBELE PODIUMFINISH LAURENS VANTHOOR OP NÜRBURGRING

NÜRBURG, 16 AUGUSTUS 2008 - Laurens Vanthoor heeft in de ATS Formule 3 Cup op het circuit van de Nürburgring (Duitsland) een dubbele podiumplaats behaald. Het Belgische talent finishte tweemaal als tweede en moest in beide manches enkel zijn landgenoot Frédéric Vervisch voor zich dulden. Door de goede prestaties steeg Vanthoor naar de vijfde plaats in het klassement. Na twaalf verreden races heeft hij totaal 45 punten bij elkaar gereden. Ook in de Rookie Cup deed de Volkswagen fabrieksrijder goede zaken. Hierin bezet Vanthoor momenteel de derde plaats met 68 punten.

KWALIFICATIES:
Door het krappe tijdschema tijdens de 'ADAC 1000km-Rennen' van de Le Mans Series moesten de deelnemers van de ATS Formule 3 Cup op vrijdagmorgen direct beginnen met de eerste kwalificatie. Vanthoor koos direct het asfalt en kreeg van zijn team de opdracht mee om meteen een snelle tijd op de chrono's te zetten. De 17-jarige rijder loste de verwachtingen in en voerde lange tijd de deelnemerslijst aan. In zijn laatste ronde probeerde Vanthoor zijn tijd nog verder aan te scherpen, maar door een foutje wist hij zich niet te verbeteren. In de dertig minuten durende kwalificatie dook Vervisch in de slotfase nog onder zijn tijd, waardoor Vanthoor op de tweede plaats eindigde. Op zaterdagmorgen 8:00 uur stond de afsluitende kwalificatie op het programma. Vanthoor ging als één van de laatste naar buiten en zette meteen een snelle tijd neer. Hij kende echter geen vlekkeloze ronden en moest Vervisch opnieuw laten gaan. De rookie eindigde voor de tweede maal op een keurige tweede plaats.

RACE 01 + 02:
Op zaterdagmiddag kwam Vanthoor goed uit de startblokken en behield zijn tweede plaats in de eerste ronde. Hij probeerde aan te klampen bij Vervisch, maar moest de rijder van Jo Zeller Racing in de beginfase laten gaan. Vanthoor zag niet veel later Johnny Cecotto met rassenschrede dichterbij komen, maar wist met verve zijn positie te verdedigen. In ronde acht kwam de Venezulaan toch langszij, waardoor Vanthoor terugzakte naar de derde plaats. De rijder van Van Amersfoort Racing leek op deze positie te finishen, totdat Cecotto vanwege een jumpstart een tijdstraf van de dertig seconden kreeg opgelegd. Vanthoor werd hierdoor als tweede in de uitslag opgenomen. In de tweede race kwam Vanthoor iets minder goed weg, maar behield zijn tweede plaats in de openingsronde. Hij ging vol de strijd aan met Vervisch en kon zijn ervaren landgenoot goed volgen. Het tweetal maakte er een spraakmakend schouwspel van, waardoor Cecotto weer dichterbij kon komen. Vanthoor hield de deur op hem tot tweemaal toe goed dicht en probeerde gelijk aan te klampen bij Vervisch. Hij schakelde in de laatste ronde net verkeerd terug en verloor zodoende de aansluiting. Vanthoor kwam opnieuw als tweede over de meet.

LAURENS VANTHOOR: "Ik ben erg tevreden over het weekend. De snelheid zat er goed in en eindigde in de kwalificaties tweemaal als tweede. Ook in de races had ik leuke gevechten en pakte ik tweemaal de tweede plaats. Vooral in de tweede race heb ik leuke duels uitgevochten met Cecotto en Vervisch en was het echt genieten geblazen. Met deze prestaties ben ik drie plaatsen gestegen in het klassement. We gaan binnenkort een aantal dagen testen ter voorbereiding op de resterende races. Ik hoop met een beetje geluk dit seizoen nog een race te gaan winnen!"

UITSLAG RACE 01 ATS FORMULE 3 CUP - NÜRBURGRING, ZATERDAG 16 AUGUSTUS 2008


01. Frédéric Vervisch, Swiss Racing Team, 26:29.085
02. LAURENS VANTHOOR, VAN AMERSFOORT RACING, + 21.275s
03. Kevin Mirocha, Josef Kaufmann Racing, + 23.567s

UITSLAG RACE 02 ATS FORMULE 3 CUP - NÜRBURGRING, ZATERDAG, 16 AUGUSTUS 2008


01. Frédéric Vervisch, Swiss Racing Team, 26:38.784
02. LAURENS VANTHOOR, VAN AMERSFOORT RACING, + 09.651s
03. Rafael Suzuki, Performance Racing, + 10.440s

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Laurens Vanthoor's officiële website: www.laurensvanthoor.be. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com).


---- --