Politie Zuid-Holland-Zuid

17/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 17-08-2008 o Persberichten district I

BETRAPT OP VERNIELING FIETSEN
DORDRECHT In de nacht van zaterdag 16 augustus op zondag 17 augustus zijn drie jongens van 17(2) en 18 jaar uit Dordrecht aangehouden in de binnenstad van Dordrecht. Een agent in burger meldde zijn collegas in uniform dat hij getuige was van het feit dat de drie zich schuldig maakten aan het vernielen van fietsen gestald aan het Achterom. De agenten hielden daarop het drietal aan. Op het politiebureau verklaarden twee van de drie verdachten dat zij tegen de fietsen hadden getrapt omdat ze boos waren vanwege de diefstal van een van hun fietsen. De derde verdachte zou alleen toegekeken hebben. Nadat de ouders van de jongens in kennis waren gesteld, mochten ze op zondagmiddag weer naar huis. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

FIETS VERSTOPT
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 16 augustus op zondag 17 augustus een 19-jarige jongeman uit Dordrecht aangehouden op het Stationsplein. Een surveillerende agent in burger zag de knul met een fiets zonder origineel schichtig wegfietsen vanuit de fietsenstalling Achterom/Bagijnhof richting Spuiboulevard. Toen de jongeman doorhad dat hij mogelijk met een politieagent in burger te maken had, ging hij ervandoor. Hij werd op het Stationsplein aangehouden waar hij de gestolen fiets snel tussen de andere fietsen in de stalling had gezet. De damesfiets werd op 15 augustus j.l. gestolen vanaf de De Jagerweg. De gedupeerde deed hiervan aangifte en krijgt haar fiets terug. De 19-jarige verklaarde op het politiebureau de fiets op straat gekocht te hebben voor een prikkie en wel het vermoeden te hebben dat de fiets van diefstal afkomstig zou zijn. Hij mocht na verhoor weg en kreeg een dagvaarding mee voor heling.

BAKSTENEN GESTOLEN
DORDRECHT De politie heeft op zondagmiddag 17 augustus een 53-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van diefstal van zon 200 bakstenen. Een getuige meldde de politie dat de man bakstenen wegnam vanaf het Bethlehemplein. De stenen lagen daar in verband met herbestrating. De getuige noteerde het kenteken van de auto van de stenendief en belde de politie. Die ging daarop langs bij het adres behorende bij de kentekenhouder. De 53-jarige stond op dat moment de stenen uit te laden en kon direct worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

ACTIE NIETS ERIN, NIETS ERUIT OP ENECO PARKEERTERREIN DORDRECHT Door het politiewijkteam Centrum is op zaterdagmiddag 16 augustus de actie Niets erin, Niets eruit gehouden op het Eneco parkeerterrein. Dit is een locatie waar de laatste tijd regelmatig wordt ingebroken in autos en dus vond de politie het tijd voor een waarschuwingsactie. Zon 40 voertuigen werden gecontroleerd en voorzien van een briefje onder de ruitenwisser waarin de eigenaren erop worden gewezen waardevolle spullen uit de auto halen en het voertuig goed af te sluiten. Bij diverse wagens lag er een zichtbare buit zoals de radio en/of navigatiesysteem in de auto.