Duits-Nederlandse Handelskamer

Den Haag 13.08.2008
DNHK informeert over succesvol zakendoen in Duitsland

De Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK) ruimt in haar seminarprogramma voor het tweede halfjaar van 2008 een ruime plaats in voor de onderwerpen grensoverschrijdende communicatie, marketing en juridische vragen. Wij willen het vooral voor kleine en middelgrote bedrijven mogelijk maken de Duitse markt succesvol te betreden zegt Marlies Komorowski, die binnen de DNHK verantwoordelijk is voor het seminarprogramma.

Hiervoor werkt de DNHK samen met gekwalificeerde professionals uit ondernemingen en grensoverschrijdende onderwijsinstanties. Het seminar 'GmbH-wetswijziging: wat u moet weten' op dinsdag 4 november 2008 in Heerlen informeert over de nieuwe regels bij de oprichting van ondernemingen in Duitsland. In 'BilMoG: alles over hervorming Duits jaarrekeningrecht' verstrekken juridische experts op dinsdag 30 september 2008 in Arnhem informatie over de actuele wijziging van het jaarrekeningrecht in de Bondsrepubliek.

Tijdens het seminar 'Marketing en beurzen hoe presenteer ik mijn bedrijf in Duitsland? op dinsdag 16 september 2008 in Utrecht leren ondernemers hoe ze hun activiteiten perfect op de Duitse behoeftes kunnen instellen. Voor iedereen die vaak met Duitse zakenmensen te maken heeft, is ook het seminar 'Etiquette voor Duitsland' op donderdag 9 oktober 2008 in Den Haag bijzonder geschikt. Tijdens deze interculturele workshop krijgen deelnemers praktische tips om de omgang met Duitse zakenmensen te optimaliseren.

Naast deze biedt de intensieve 3-daagse training 'Zakelijk Duits' van 14 t/m 16 januari 2009 in Den Haag gelegenheid om de eigen taalvaardigheid en cultuurkennis over Duitsland te verbeteren.

Gedurende de eerste zes maanden van dit jaar hebben meer dan 150 ondernemers gebruik gemaakt van het DNHK-seminaraanbod. Om juist kleinere ondernemingen nog meer tegemoet te komen, hebben wij de tarieven voor de eendaagse seminars met 50 euro verlaagd naar 349 euro, zegt Komorowski. DNHK-leden kunnen ook in de toekomst profiteren van een korting van 20 procent op de deelnamekosten.

Het DNHK-seminarprogramma is te vinden op de website www.dnhk.org/seminars.

Contact: Nederlands-Duitse Handelskamer, Marlies Komorowski, Tel. 0031 (0)70 3114 156, e-mail: m.komorowski@dnhk.org.