Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SHANGHAI POPULAIRE STAGE METROPOOL

2-Shanghai is een Nederlands stagebemiddelingsbureau dat zich sinds anderhalf jaar heeft gevestigd in Shanghai. In september 2007 gingen zij van start met een klein groepje studenten, in januari 2008 was deze groep in aantallen verdubbeld en ook volgende maand moeten zij weer bijna dagelijks naar Pudong airport om alle nieuwe studenten te verwelkomen. De succesfactoren: de economische groei van China, kwaliteit in plaats van kwantiteit en een gevarieerd stageaanbod.

Eind 2006 vertrokken Michael Douglas uit Neede en Lonneke de Greef uit Eersel voor onbepaalde tijd naar Shanghai. Hier startten zij een stagebemiddelingsbureau waarmee zij zich richten op bedrijven in Shanghai met een Westers management. "Het starten van je eerste eigen bedrijf en dat direct in Shanghai, dat vergt geduld en doorzettingsvermogen", aldus Douglas.

"In China staat of valt je business met de juiste 'guanxi' (contacten), dat hebben wij ook ondervonden. De eerste acht maanden hebben wij puur geinvesteerd in contacten leggen. Hoe? Laat jezelf overal zien." Een leven opbouwen in een nieuw land met een andere cultuur en zonder de taal te spreken leverde hen de nodige moeilijkheden en frustraties op. Doordat ze alle 'hindernissen' inmiddels hebben meegemaakt beschikken ze over een schat aan informatie om hun studenten optimaal te adviseren bij het zoeken naar een goede stage en alle voorbereidingen daar omheen.

2-Shanghai regelt niet alleen de stageplek van de student. Zij halen de studenten ook op van het vliegveld, regelen de accommodatie, bieden ondersteuning bij de visumaanvraag, organiseren social events en zijn ook gedurende de stage de steunpilaar voor de studenten wanneer dit nodig is.

In het begin is het natuurlijk wennen aan de totaal andere cultuur, maar in praktijk vinden studenten hier snel hun draai. De Greef; "Wij brengen ze een aantal keren bij elkaar en hieruit ontstaan hechte vriendschappen. Daarbij assisteren wij de studenten ook bij veel praktische zaken, zoals het registreren bij de politie, het juist uitspreken van de straatnaam waar ze wonen, etc. In de vijf maanden dat ze hier zijn maken zij zoveel mee, dat is niet te vergelijken met Nederland". Shanghai is momenteel dé hippe metropool van China en daarbij zeer veilig en goedkoop. Voor de metro betaal je dertig eurocent, een splinternieuwe fiets heb je al voor twintig euro en een complete avondmaaltijd heb je voor 5 euro. Dit maakt Shanghai voor zowel de student, de ouders als de school een interessante en uitdagende keuze.

Nieuwsgierig en klaar voor een internationale carrièrestap? Kom 2-Shanghai!

Michael Douglas

2-Shanghai Internship Agency

Wuxing road 270

Building 2 Room 2308

200031 Shanghai P.R. China

Mobile: +31(0)641209987

Mobile: +8613044144467

Fax China: +86(0)2164151267

Skype: 2-Shanghai

Mail: michael@2-shanghai.com

www.2-shanghai.com


---- --