Gemeente Giessenlanden


Aanvragers huishoudelijke hulp in de regio niet in de kou.

De regiogemeenten in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden hebben met 15 zorgleveranciers een overeenkomt voor het leveren van huishoudelijke hulp in het kader van de Wmo. Het recente besluit van Rivas om een cliëntenstop in te voeren voor huishoudelijke hulp heeft daarom geen directe gevolgen voor mensen die hulp nodig hebben.

We zijn als gemeenten verrast door het moment en de aard van de maatregelen die Rivas bekend heeft gemaakt. Het feit dat de pers eerder op de hoogte was van de inhoud van de brief van 12 augustus 2008 dan de afzonderlijke colleges maakt dat wij deze gang van zaken op bestuurlijk niveau aan de orde willen stellen. Wethouder Groeneweg zal namens de 8 gemeenten op korte termijn contact leggen met Rivas. Daarnaast zullen wij op ambtelijk niveau met Rivas en de andere zorgaanbieders in onze regio in gesprek gaan over de nu ontstane situatie.

Rivas is in onze regio verreweg de grootste leverancier van huishoudelijke hulp en levert een belangrijke bijdrage aan een goede hulpverlening in het kader van de Wmo.
Het signaal dat Rivas met deze maatregel afgeeft, nemen wij uiteraard serieus. Het betekent echter geenszins dat de hulp aan mensen die dat nodig hebben, in de knel komt.
We hopen dan ook dat de publiciteit over dit besluit mensen er niet van zal weerhouden om zich te melden bij het gemeentelijke zorgloket om een aanvraag in te dienen.