Dico Group

Nieuwegein, 20 augustus 2008

DICO in eerste halfjaar nog verliesgevend

Nieuwegein - Bij een omzet van 2,0 miljoen heeft NV DICO International in het eerste halfjaar een verlies geboekt van bijna 1,7 miljoen. Hoewel het dit jaar ingezette beleid van verticale integratie in de bedrijfskolom en de integratie van DICO Benelux in DICO Möbel GmbH te Bremen tot een structurele verbetering van de resultaten leidt, zal dit vanwege de vertraagde start pas in 2009 zichtbaar worden in de resultaten.

Jaarcijfers 2007 nu ook definitief
Zoals reeds aangegeven in het persbericht van 28 februari jl. was 2007 voor DICO een zeer teleurstellend jaar. Bij een omzet van 5,0 miljoen is het verlies uiteindelijk uitgekomen op 6,9 miljoen, waar in een eerdere voorlopige prognose nog van een verlies van circa 4,4 miljoen werd uitgegaan. In de definitieve cijfers is echter ten behoeve van de transparantie de verliescompensatie van circa 2 miljoen niet als actief opgenomen. Voorts werden vanwege het faillissement van een toeleverancier de vorderingen op deze vennootschap en daaraan gelieerde vennootschappen van circa 1 miljoen als voorziening opgenomen. Deze posten buiten beschouwing gelaten zou het overige verlies ten opzichte van de eerdere verliesprognose circa 0,5 miljoen lager zijn uitgekomen.

Eigen vermogen positief dankzij kapitaalinjectie
Dankzij de recente kapitaalinjectie van de grootaandeelhouder van ruim 3 miljoen is het eigen vermogen per 31 juli 2008 positief, namelijk ruim 0,3 miljoen. Per 31 december 2007 en 30 juni 2008 was nog sprake van een negatief vermogen, met name door een aantal bijzondere afwaarderingen waartoe onlangs werd besloten. DICO zal zeker dit jaar nog sterk afhankelijk zijn van de financiering door de grootaandeelhouder Recalcico, die middels een verplicht converteerbare lening voor het benodigde eigen vermogen zorgt.

Algemene vergadering van Aandeelhouders op 3 september 2008 Op 3 september 2008 houdt NV DICO International haar Algemene vergadering van Aandeelhouders om 14.00 uur te Nieuwegein in het HTC, Symfonielaan 1, Standnummer 2C061. Tijdens deze vergadering wordt het jaarverslag over 2007 behandeld. Dit verslag is vanaf heden beschikbaar.
Aan de Algemene vergadering van Aandeelhouders wordt voorgesteld om de heer F.A.M. Faas, directeur van Recalcico NV, als commissaris te benoemen. Per zelfde datum zal de heer mr. P.W. Middelhoven op eigen verzoek als commissaris aftreden.
---

Voor verdere informatie
DICO International N.V.
Raad van Bestuur
Dick M. de Vries, CEO
Nieuwegein (030) 602 00 90
d.vries@dicointernational.com