Gemeente Assen


NAM en gemeente maken afspraken over Cultureel Kwartier

Assen, 21 augustus 2008

De Nederlandse Aardolie Maatschappij en de gemeente hebben afspraken gemaakt over de bijdrage van twee miljoen euro van de NAM aan het Cultureel Kwartier. Het geld is voor een belangrijk deel bestemd voor de toepassing van ICT in de bibliotheek en de daarvoor benodigde voorzieningen. De NAM heeft de bijdrage toegekend vanwege haar zestigjarig bestaan in 2007.

De mogelijkheden om moderne informatie- en communicatietechnologie toe te passen in de bibliotheek zijn legio. Te denken valt aan digitalisering van de bibliotheek, ingenieuze zoeksystemen, catalogi via de mobiele telefoon et cetera. Door middel van ICT is de bibliotheek in staat zich te ontwikkelen tot multimediale dienstverlener.

De bijdrage van de NAM aan het Cultureel Kwartier is een van de manieren om haar maatschappelijke betrokkenheid te tonen. In dat kader heeft de NAM in het verleden onder andere ook
werkgelegenheidsprojecten van de gemeente financieel ondersteund. Verder is de NAM een belangrijke partner bij het opzetten van een opleiding voor sensortechnologie in Assen.