Gemeente Leeuwarden

Ministerie enthousiast over inburgering in Leeuwarden

Bron: Gemeente Leeuwarden (21-08-2008)

Op donderdag 14 augustus heeft een delegatie van het ministerie van Wonen, Wijken en Integratie een bezoek gebracht aan Leeuwarden.

De reden van het bezoek is dat er op korte termijn door het ministerie een budget beschikbaar wordt gesteld voor een innovatietraject wijkgerichte inburgering. Leeuwarden is van plan om hier een projectplan voor in te dienen.

Al fietsend werden drie wijken in Leeuwarden bezocht. De eerste halte was de prachtwijk Heechterp Schieringen. In wijkcentrum Schieringen werd een uiteenzetting gegeven over wijkgerichte inburgering en integratie. Hierna werd een bezoek gebracht aan het digitaal trapveld in de Vrijheidswijk. Om een compleet beeld te geven van de integratie in Leeuwarden is vervolgens een bezoek gebracht aan Bilgaard waar ruim eenderde van de bewoners van allochtone afkomst is.

Tot slot is kort teruggeblikt op het bezoek en zijn er nadere afspraken gemaakt over het verdere proces van wijkgerichte inburgering in Leeuwarden. Al met al een zeer geslaagd en inspirerend bezoek.