Hoezo een tekort aan IT'ers?

21/08/2008 16:15

G-company B.V.

Utrecht, 21 augustus 2008 - Ondanks de aanhoudende berichten over krapte op de IT-arbeidsmarkt krijgt Google nog steeds een ongekende hoeveelheid CV's toegestuurd. Zo ook g-company, de partner van Google in Nederland. 'We hebben nog nooit geadverteerd, mensen komen spontaan naar ons toe.'

David Saris van g-company: 'Wij ervaren niets van de krapte op de IT-arbeidsmarkt. Mensen melden zich spontaan bij ons. Tot nu toe hebben we geen advertentie hoeven zetten om mensen te werven. We groeien hard en we kunnen ze ook goed gebruiken, maar we nemen alleen de aller beste mensen aan.' Het blijkt dat veel IT-ers de boot niet willen missen en graag bij de nieuwste ontwikkelingen betrokken willen zijn. Dat geldt voor g-company als koploper op het gebied van Software as a Service. 'Systeem-/werkplek beheerders, maar ook adviseurs, projectleiders en sales melden zich bij ons en zijn nog steeds van harte welkom'.

Achtergrond

Google, bekend van de gelijknamige zoekmachine, ontwikkelt in razend tempo software waarmee je kan mailen, documenten samen bewerken en spreadsheets en presentaties maken. Je hoeft de software niet op je computer te installeren, je logt er online op in. g-company is als enige in Nederland de partner van Google én Salesforce.com, beide marktleiders op het gebied van Software as a Service. David Saris: 'Wij adviseren en begeleiden organisaties vooral bij het slim gebruiken van de eindeloze mogelijkheden en koppelen de tools aan hun bestaande infrastructuur. Organisaties kunnen ook hun gehele IT behoefte aan ons uitbesteden, waarbij wij gebruik maken van Software as a Service.' Voordelen van Software as a Service: je werkt altijd met de nieuwste versies, daar hoef je niets voor te doen, je hebt geen onderhoudskosten, nooit beheerproblemen, het is goedkoop en de programma's zijn overal en altijd toegankelijk.