ABVAKABO FNV

Blij met aandacht over topsalarissen in thuiszorg

Abvakabo FNV is blij met de aandacht die deze dagen uitgaat naar de topsalarissen van bestuurders in de thuiszorg. Al lange tijd geven wij signalen over de personele problemen die het gevolg van marktwerking zijn. Steeds meer hulpen in de thuiszorg moeten inleveren op hun salaris, omdat organisaties failliet dreigen te gaan door mismanagement.

Edith Snoey, voorzitter van Abvakabo FNV: "Ook bestuurders in de publieke sector moeten en mogen een goed salaris verdienen. Zij zijn immers verantwoordelijk voor omvangrijke organisaties met soms wel duizenden mensen aan personeel. Dat dit inkomen echter hoger ligt dan de Balkende-norm is absurd. Het is daarnaast ook nog eens ondenkbaar dat een bestuurder een gouden handdruk ontvangt van meerdere tonnen, terwijl er van alles misgaat binnen de organisatie. Daar zijn de hardwerkende achterblijvers vervolgens de dupe van."

Abvakabo FNV is het dan ook volkomen eens met de partijen SP, Groen Links, D66 en CDA dat er een nieuwe richtlijn moet worden voorgelegd aan het Kabinet waarin de absolute norm van EUR 169.000 per jaar wordt vastgesteld.