Gemeente Lopik

Nieuws

Aanmeldingen Jeugdsportfonds welkom!

Het Jeugdsportfonds stelt zich tot doel om snel, effectief en op een laagdrempelige wijze kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders een kans te bieden te gaan sporten. De gemeente Lopik heeft zich in augustus 2007 bij dit initiatief aangesloten en levert een financiële bijdrage. Tot en met het tweede kwartaal 2008 hebben zes kinderen gebruik gemaakt van het Jeugdsportfonds. De gemeente Lopik wil graag meer kinderen de gelegenheid geven te gaan sporten. Nieuwe aanmeldingen zijn dan ook welkom! De Stichting Sportraad fungeert als lokaal aanspreekpunt.
Maximale subsidie van EUR 225,- zonder ingewikkelde procedure

Kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders bewegen minder in vergelijking met hun leeftijdsgenoten. De relatie tussen te weinig bewegen en overgewicht, cognitieve problemen en psychosociale problemen is aanwezig. Juist voor die jongeren is sport belangrijk. Het Jeugdsportfonds is een landelijke organisatie, opgericht in Amsterdam in 1998. Langzamerhand wordt de formule uitgerold over het hele land.

De gemeente Lopik heeft zich in augustus 2007 aangesloten bij dit initiatief en levert dan ook een gemeentelijke bijdrage. Er kan een beroep worden gedaan op geld zonder ingewikkelde procedures. Er is een maximale subsidie van EUR 225,-- mogelijk voor een jaar lang sporten. De leeftijd die in de gemeente Lopik wordt gehanteerd, is jeugd van 6 tot 16 jaar. De contributie gaat rechtstreeks naar de sportvereniging. Kleding en attributen worden met een tussenpersoon gekocht. Er gaat dus geen geld naar de ouders of verzorgers. Aanmelding kan door leerkrachten, huisartsen, schoolarts, maatschappelijk werk en jongerenwerker.

Zes kinderen dankzij Jeugdsportfonds aan het sporten

Tot en met het tweede kwartaal 2008 zijn zes aanvragen ingediend en gehonoreerd. Zes kinderen kunnen hierdoor een jaar lang deelnemen aan o.a. karate, volleybal en zwemlessen. De gemeente Lopik wil graag meer kinderen de gelegenheid geven te gaan sporten. Nieuwe aanmeldingen zijn dan ook welkom!
De Stichting Sportraad Lopik fungeert als lokaal aanspreekpunt, de heer W. van Barneveld, tel. 0348 551 600, www.sportraadlopik.nl. U kunt uw aanvraag ook indienen via www.jeugdsportfonds.nl onder `aanvragen'. Daarnaast kunt u voor meer informatie mailen met edith.horsting@jeugdsportfonds.nl.