Gemeente Zwartewaterland


Klanten tevreden over uitvoering huishoudelijke hulp in Zwartewaterland

Uit een onderzoek naar de tevredenheid over de huishoudelijke hulp in het kader van de WMO in Zwartewaterland blijkt dat de klanten in overgrote meerderheid tevreden tot zeer tevreden zijn. Gemeenten zijn jaarlijks verplicht een klanttevredenheidsonderzoek te houden naar de uitvoering van de WMO. Zwartewaterland heeft ervoor gekozen de klanttevredenheid te meten van de inwoners die in 2007 op grond van de WMO hulp bij het huishouden ontvingen. Het gaat hier om een nieuwe taak van de gemeente, die bovendien landelijk veel aandacht krijgt.
Voor het onderzoek zijn 480 personen aangeschreven, waarvan er 290 hebben gereageerd (60%). Van deze groep was 50% zeer tevreden en 41% tevreden over de hulp bij het huishouden. Niet in alle gevallen blijkt te worden gezorgd voor vervanging bij ziekte of in geval van vakantie van de hulpverlener. Van degenen die aan het onderzoek deelnamen, gaf 39% aan dat er altijd wordt gezorgd voor vervanging en 30% dat dit meestal het geval is. In de overeenkomst met de zorgaanbieders is opgenomen dat zij dienen te zorgen voor de continuïteit van de dienstverlening. Dit onderwerp komt nog aan de orde in gesprekken met de zorgleveranciers.
Een ander aandachtpunt is dat de naamsbekendheid van de WMO cliëntenraad verbetering behoeft. Van de ondervraagden gaf 60% aan niet bekend te zijn met de WMO cliëntenraad. Hoewel de raad pas medio 2007 is geïnstalleerd, en de betrekkelijke onbekendheid mede daaruit te verklaren zou zijn, zal er aandacht zijn voor het meer uitdragen van de taken van de raad.

Noot voor de pers:

Voor nadere informatie:
Mevrouw A. Herskamp, beleidsambtenaar WMO, tel. 038 - 385 31 04 Mevrouw E. Beens-van Schothorst, communicatieadviseur, tel. 038 - 385 31 32

Persbericht
Postadres
Postbus 23
8060 AA Hasselt
Bezoekadres
Telvorenstraat 2, Hasselt
Havenplein 1, Genemuiden
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
van 8.30 - 12.30 uur
Telefoon (038) 385 30 00
Telefax (038) 385 30 05
Internet
info@zwartewaterland.nl
www.zwartewaterland.nl