Gemeente Voerendaal

\ 5/8/2008 - Evaluatie school-thuis-route brede school Cortemich In het kader van het project brede school Voerendaal-Kunrade is in 2005 een verkeersplan gemaakt met een tweeledig doel:


1. een veilige school-thuis-route voor de bezoekers van de brede school;

2. verkeersoverlast als gevolg van de brede school zo veel mogelijk voorkomen.

Tegelijkertijd is afgesproken, dat de op basis van het verkeersplan getroffen maatregelen en genomen verkeersbesluiten worden geëvalueerd.

Op 17 december 2007 zijn de brede school Cortemich en de daarvoor gerealiseerde school-thuis-routes ingebruik genomen. Vanaf dat moment is de evaluatie van het verkeersplan gestart. Dit in samenwerking en overleg met schoolbestuur INNOVO, de directie en medezeggenschapsraad van de basisschool Cortemich.

Daarnaast hebben wij spontane reacties en ervaringen van gebruikers en omwonenden ontvangen. De hierdoor verkregen informatie is verwerkt in een concept-evaluatienota. Onderwerpen die aan de orde komen zijn de effectiviteit van de maatregelen en besluiten, verbeter- en knelpunten en mogelijke nieuwe maatregelen.

In aanvulling hierop stellen wij omwonenden en andere belanghebbenden in de gelegenheid kennis te nemen van de inhoud van deze evaluatienota en ervaringen en suggesties met betrekking tot het verkeer van en naar de brede school kenbaar maken en de evaluatienota van commentaar voorzien. Hiervoor worden twee inloopbijeenkomsten georganiseerd op: Datum: donderdag 21 augustus 2008
Lokatie: basisschool Cortemich
Tijdstip: 15.00-17.00 uur en 19.00-21.00 uur

Tijdens deze inloopbijeenkomsten bestaat de gelegenheid tot het stellen van vragen over het verkeersplan en de evaluatienota en kunt u desgewenst een evaluatieformulier invullen. Nieuwe ervaringen, suggesties e.d. worden daarna in de evaluatienota verwerkt. Het is de bedoeling, dat de gemeenteraad deze nota vervolgens in haar vergadering van 22 september a.s. behandelt.

De conceptnota kunt u hier downloaden. (pdf, 535Kb)