Gemeente Enkhuizen

Aquacultuur

De Geheugenbus

Op geheugenproblemen en dementie rust helaas nog een groot taboe. Het is geen onderwerp waar makkelijk over gepraat wordt. Vaak durft men niet naar de dokter te gaan, terwijl de klachten met medicijnen en een gerichte therapie misschien heel goed behandeld kunnen worden!

De Geheugenbus helpt om geheugenproblemen en dementie bespreekbaar te maken. In de bus is allerlei informatie beschikbaar over geheugenproblemen. Bezoekers van de bus kunnen op een leuke manier hun geheugen testen en met een interactief spel hun hersenleeftijd laten bepalen.

De Geheugenbus is een initiatief van diverse zorg- en welzijnsaanbiedingen en de afdelingen van Alzheimer Nederland in de regio Noord-Holland Noord. U kunt de Geheugenbus zonder afspraak bezoeken en koffie of thee staat altijd klaar.

De Geheugenbus komt ook regelmatig langs in Enkhuizen. U vindt de bus op het parkeerterrein van Albert Heijn aan de Molenweg op de volgende dagen:

Donderdag 21 augustus van 10.00 tot 16.00 uur
Maandag 13 oktober van 10.00 tot 16.00 uur
Woensdag 19 november van 9.00 tot 12.00 uur

Voor meer informatie over de Geheugenbus kunt u terecht op www.geheugenbus.nl. Inhoudelijke informatie over geheugenproblemen en/of dementie vind u op www.alzheimer-nederland.nl. Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl