Gemeente Zoetermeer

Rondleiding natuurtuin

Natuurliefhebbers zijn het erover eens: de natuurtuin in Zoetermeer is een bezoekje waard. Zeker nu, nu steeds meer planten, struiken en bomen zaadjes, bessen en vruchten dragen. Zondag 24 augustus heeft iedereen de mogelijkheid om het natuurschoon met eigen ogen te bewonderen onder leiding van een natuurtuingids. De wandeling start om 14.00 uur bij infocentrum ´t Westpunt in het Westerpark (ingang Westerpark vanaf de Turfberg) en duurt ongeveer een uur.

Maaien

De verschillende gebieden in de natuurtuin worden op aparte tijden gemaaid. Zo krijgen zoveel mogelijk verschillende plantensoorten de kans om in de natuurtuin te groeien. In augustus is het poldertje aan de beurt. Het maaisel wordt afgevoerd, waardoor de grond verschraald. Hierdoor kunnen de wat zeldzamere planten ontkiemen en groeien. Na het maaien komen sommige planten voor de tweede keer in bloei. In september graast ongeveer drie weken een kleine kudde Drentse heideschapen in de polder.

Meer informatie

Deelname aan de rondleiding is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Ook bij slecht weer gaat de wandeling door. Voor groepen en andere belangstellenden is het mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden bellen naar 079-341 6896 of e-mailen naar natuurtuin@xs4all.nl.