Universiteit Utrecht


31ste European Conference on Visual Perception

Meer dan 800 experts op het gebied van visuele perceptie komen van 24 t/m 28 augustus naar Utrecht voor de 31ste European Conference on Visual Perception (ECVP). Deze belangrijke internationale conferentie trekt onderzoekers uit de hele wereld aan, die zich toeleggen op de studie van visuele perceptie. De ECVP wordt sinds 1978 jaarlijks georganiseerd. Een verscheidenheid aan wetenschappers uit de psychologie, de neurowetenschappen en cognitiewetenschappen nemen deel aan de ECVP.

Vision science, is een interdisciplinair onderzoeksdomein dat wordt gevormd door neurowetenschappers, biologen, experimenteel psychologen, fysici, medici and wetenschappers die de neurale en cognitieve mechanisme van het zien bestuderen, maar ook de relaties daarvan met andere zintuiglijke modaliteiten. De kennis die uit vision science voortvloeit, vindt allerlei toepassingen op het domein van bijvoorbeeld de ergonomie, kunstmatig zien, de neurologie en neuropsychologie en visuele kunst.

De European Conference on Visual Perception de ECVP wordt in 2008 georganiseerd door het Helmholtz Instituut van de Universiteit Utrecht, een interdisciplinair onderzoeksinstituut waarin naast de faculteit Sociale Wetenschappen ook de departementen Biologie en Natuur- & Sterrenkunde van de faculteit Bètawetenschappen participeren. De conferentie wordt elk jaar in een andere Europese locatie gehouden om een zo groot mogelijke verscheidenheid aan deelnemers te trekken.

Meer informatie over het programma en een overzicht van de diverse activiteiten zie: www.ecvp2008.org.

24-08-2008, 16:30 uur 28-07-2008, 17:30 uur Educatorium, Leuvenlaan 19, Universiteitscentrum De Uithof, Utrecht

Meer informatie: Prof.dr. Frans Verstraten, 030 253 3371, F.A.J.Verstraten@uu.nl