Politie Gelderland-Zuid

Snelheidscontrole Opheusden

Opheusden, 24-08-2008 o De politie heeft zaterdagmiddag tussen 14.15 uur en 16.45 uur met de lasergun een snelheidscontrole uitgevoerd op de Parallelweg. Dit is een éénrichtingsweg.

Van de passerende automobilisten reden er negen te hard. Op de Parallelweg geldt een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur. Eén van de overtreders reed 103 kilometer per uur. Zij kregen allen een proces-verbaal.

Ook werden er van de passerende bromfietsen drie bestuurders staande gehouden. Voor hen geldt een maximumsnelheid van 45 kilometer. De lasergun mat bij hen respectievelijk, 65, 74 en 70 kilometer per uur. Ook zij kregen een proces-verbaal.

Deze bestuurders ontvangen naast hun bekeuring ook een brief thuis. Wanneer zij voor een 3e keer worden betrapt bij een overschrijding van 15 kilometer van de maximumsnelheid, dan raken zij zowel hun bromfiets als hun bromfietsrijbewijs kwijt.

De controle werd door de vele passerende fietsers zeer gewaardeerd. Een uitspraak van één van de passerende fietsers was dan ook: Heel goed die controle. Ze rijden oe bijkans de vauwe uit de boks.

(14)

Laatst gewijzigd 24-08-2008 9:20 | © Regio Gelderland-Zuid |