Ingezonden persbericht

OPSTELTEN REIKT PENNING UIT AAN STICHTING WORKMATE

Rotterdam, 24 augustus 2008 - Oprichtster Irene Krielen van Stichting WorkMate ontving vandaag uit handen van Burgemeester Opstelten van Rotterdam de tweejaarlijkse John van der Wel Penning (beeld in bijlage). De penning is een gift van de Stichting Vrienden van De Pijp aan een goed Rotterdams doel dat meer bekendheid verdient. Het cadeau bestaat uit de penning, een geldbedrag van ¤ 2.500,-- en publiciteit die de Stichting Vrienden van De Pijp voor de organisatie van het goede doel organiseert.

WorkMate is een volledig op internet gebaseerd netwerk waarmee ondernemingen hun medewerkers in staat stellen zich in te zetten voor een groot aantal maatschappelijke doelen in hun stad. Medewerkers van de aangesloten bedrijven geven zich via de site van WorkMate op om op incidentele basis te helpen bij projecten die hen persoonlijk aanspreken. Voor de maatschappelijke organisaties is WorkMate een goede mogelijkheid om op onorthodoxe wijze mensen tijdelijk bij hun organisatie te betrekken en zij kunnen deze extra hulp goed gebruiken. Maatschappelijke organisaties variëren van de Voedselbank tot Dierenambulance maar ook culturele festivals en publieksevenementen die extra handen nodig hebben.

Stichting Vrienden van De Pijp: 'Volgens ons is de organisatie van WorkMate bijzonder intelligent en doeltreffend. Allereerst omdat WorkMate de behoefte aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, die duidelijk aanwezig is binnen de ondernemingen, centraal zet. Vervolgens betrekt WorkMate de directie en managers van de betrokken bedrijven persoonlijk bij het inzetten van hun medewerkers voor de maatschappelijke organisaties in hun stad. Ook maakt WorkMate bijzonder slim gebruik van internet om de bedrijven, de medewerkers en de maatschappelijke organisaties op een makkelijke en moderne manier samen te brengen. WorkMate zou naar onze mening extra mogen worden ondersteund, onder meer door publiciteit. Wij hopen met deze John van der Wel Penning en het geldbedrag een extra duwtje in de rug van de Stichting te kunnen geven.'

Achtergrond Penning
John van der Wel is de overleden mede-eigenaar van De Pijp. Samen met zijn partner John Mook heeft hij zich naast zijn werk ingezet voor goede Rotterdamse doelen. Gezamenlijk organiseerden zij feestelijke evenementen ter gelegenheid van het 90 jarig bestaan, het eeuwfeest, het 105-jarig bestaan en thans het 110 jarig bestaan van de Pijp. Genoemde evenementen hebben altijd tot een batig saldo geleid. Uit die baten worden de goede doelen gefinancierd. De Stichting Vrienden van De Pijp heeft de opdracht actief te zoeken naar minder bekende goede Rotterdamse doelen. In het verleden is een geldbedrag geschonken aan een project van de mariniers van de Van Ghentkazerne, Manège de Hazelaar en de afdeling Geriatrie van het Erasmus Medisch Centrum.

Over WorkMate
WorkMate is een initiatief van Irene Krielen, die in korte tijd grote sponsors en werkgevers als KPMG, Rabobank, Shell, Fortis, Gemeente Rotterdam wist te enthousiasmeren om mee te doen. In 2006 gaf Prinses Máxima het nationale startsein voor de ideële stichting, die drukbezette werknemers op een moderne, flexibele wijze de mogelijkheid geeft om ondanks overvolle agenda's toch een waardevolle bijdrage te leveren aan hun stad. WorkMate is een praktisch middel om werkgevers vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid in de gelegenheid te stellen samen met hun werknemers een concrete bijdrage te leveren aan een leefbare stad. De toepassing is laagdrempelig, professioneel en doeltreffend. Zie ook www.workmate.nu .