Gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam sleept opnieuw nominatie Beste Traineeship 2008 in de wacht.

Het traineeship van de gemeente Rotterdam is genomineerd voor Het Beste Traineeship 2008. Op 31 oktober worden de winnaars per categorie bekend gemaakt. Op 1 november volgt uit deze categorie-winnaars de overall winnaar.

Programmamanager Nico Bruins van de Servicedienst van de gemeente Rotterdam: We zijn erg blij dat we weer genomineerd zijn. Hieruit blijkt de waardering voor het traineeship van de gemeente Rotterdam. Nu nog winnen en dan zijn we helemaal tevreden.

And the winner is

In de maand september kunt u op www.debestetraineeships.nl per categorie uw stem uitbrengen. Meer informatie over het stemmen volgt zo snel mogelijk. Na 1 oktober worden de winnaars per categorie bekend gemaakt. Deze winnaars strijden vervolgens om de overall Award Het Beste Traineeship 2008. De bezoekers van het Sp!ts Nobiles Careerevent op 31 oktober en 1 november kiezen de overall winnaar.

Niet de eerste keer

Het traineeprogramma van de gemeente Rotterdam was in 2006 en 2007 ook genomineerd voor Het Beste Overheid Traineeship en Het Beste Finance Traineeship. Toen wonnen we niet. U kunt er voor zorgen dat we de Award dit jaar winnen door uw stem uit te brengen.

Nominatiecriteria

Een traineeship wordt niet zomaar genomineerd. Daarvoor moet het programma aan een aantal criteria voldoen. Het moet zijn opgezet om talentvolle starters te ontwikkelen tot topmanagers of specialisten en minimaal 3 maanden duren. Daarnaast is het een combinatie van werken en leren en wordt gezien als echte baan. De trainee moet de kans krijgen om op verschillende afdelingen en binnen diverse projecten ervaring op te doen. De begeleiding bestaat uit een directe manager of collega met ervaring en uit iemand die niet direct met de inhoud van het dagelijkse werk betrokken is. Een persoonlijk ontwikkelingsplan komt in regelmatig terugkerende begeleidingsmomenten aan bod.

Meer informatie?

Voor meer informatie over het traineeprogramma kunt u terecht op www.rotterdam.nl/werkenbij.

Bron: Servicedienst Gemeente Rotterdam, 25-08-2008