Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 26-08-2008

Politie assisteert bij verkeersongeval

ASSEN Maandagmiddag heeft er op de Haarweg een ongeval plaats gevonden. Een 42-jarige automobiliste uit Breukelen Ut kwam van afrit van de N33 en wilde oversteken om links de A28 op te rijden richting Hoogeveen. De vrouw zag bij het oversteken een 54-jarige bestuurder van een vrachtwagen uit Hoogeveen, die van de A28 de Haarweg opreed, over het hoofd. De vrachtwagen botste daarop tegen de auto. De automobiliste is met onbekend letsel overgebracht naar het Wilhemina Ziekenhuis te Assen. (08-165382)

Alcomobilisten bekeurd

EMMEN Op de N34 is in de nacht van maandag op dinsdag een 42-jarige vrouw uit Muntendam aangehouden. De vrouw blies 435 ug/l (1 promille). Bij de controle bleek dat de vrouw vaker is aangehouden voor het rijden onder invloed. Hierop is het rijbewijs van de vrouw ingenomen. (08-165461)

HOOGEVEEN Een 28-jarige motorrijder uit Hoogeveen liep in de nacht van maandag op dinsdag tegen de lamp. Bij een controle aan Het Haagje blies de man bij de ademtest 275ug/l (0,63 promille). De man ontving hiervoor een bekeuring en een tijdelijk rijverbod. (08-165463)

Politie onderzoek autodiefstallen

MEPPEL Zondagavond is er bij een autobedrijf aan de Blankenstein een blauwe Volvo XC90 gestolen. Daarnaast is zondagavond eveneens een blauwe Audi A4 ontvreemd bij een autobedrijf aan de Industrieweg. De politie doet onderzoek naar beide diefstallen. (08-165315/165393)

Winkeldief op heterdaad betrapt

EMMEN Maandagmorgen is een 19-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats op heterdaad betrapt toen hij twee zakken snoep wilde stelen in een winkel aan de Weerdingerstraat. Bij het passeren van de kassa vroeg de caissière of de jongen zijn jas open wilde doen. De jongen rende hierop de winkel uit. Medewerkers van de desbetreffende winkel konden de jongen aanhouden en overdragen aan de politie. De jongen is meegenomen naar het bureau voor verhoor. (08-165235)

Politie treft hennepkwekerij aan in woning

ASSEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in een woning aan de Steendijk een hennepkwekerij aangetroffen. Er zijn 113 planten in beslaggenomen. De eigenaar van de woning was op het moment van de inval niet aanwezig. De politie onderzoekt de zaak. (08-165464)

Aangehouden na winkelverbod

ASSEN Maandagmiddag heeft de politie een 29-jarige Assenaar aangehouden. Hij liep in een supermarkt aan de Triade terwijl hij hier een toegangsverbod heeft. Na verhoor kreeg hij een dagvaarding uitgereikt. (08-165383)

Bekeuringen uitgedeeld voor bellen achter stuur

HOOGEVEEN Bij een controle met een onopvallende surveillanceauto heeft de politie maandagmiddag drie bestuurders bekeurd voor het telefoneren achter het stuur. Ook kregen drie automobilisten een bekeuring omdat ze geen gordel droegen.

Snelle bromfiets uit verkeer gehaald

EMMEN Maandagmiddag zagen agenten een snelle bromfiets rijden in de omgeving van Het Meerveld. De bestuurder werd even later gecontroleerd, waarbij de brommer op de rollenbank is gezet. Daar bleek het voertuig een constructiesnelheid van 91 kilometer per uur te hebben. Dat leverde de 17-jarige eigenaar uit Nieuw-Amsterdam een bekeuring op. (08-165348)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.