Politie Zuid-Holland-Zuid

26/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 26-08-2008 o Persberichten district I

DRUGSBEZIT
ZWIJNDRECHT Een 20-jarige man uit Zwijndrecht is op maandagmiddag 25 augustus door de politie aangehouden op de Lindtsedijk. Surveillerende agenten controleerden de man die op de dijk op een snorfiets reed. Vanwege het vermoeden van drugsbezit werd hij gefouilleerd. In zijn kleding werd een hoeveelheid vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De man werd daarop aangehouden en de drugs in beslaggenomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

VERDACHT VAN HUISELIJK GEWELD
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft op maandagavond 25 augustus een 38-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden in de Ter Spillstraat. Hij wordt verdacht van het stelselmatig mishandelen van zijn echtgenote. Zij deed hiervan aangifte nadat het maandagavond weer escaleerde in huis. Na een woordenwisseling zou hij haar in het bijzijn van de kinderen hebben mishandeld. De verdachte is in verzekering gesteld.

AUTO GESTOLEN IN WERKPLAATS
DORDRECHT Op maandag 25 augustus tussen 12.30 en 13.30 uur is een zwarte BMW type met het kenteken 88-XH-FS gestolen bij een autodealer aan de Mijlweg. De auto stond in de werkplaats, het voertuig was al verkocht en werd op dat moment nagekeken en klaar gemaakt. De sleutels zaten in het contact. In een onbewaakt moment heeft een onbekende man kans gezien de auto te stelen. Op de parkeerplaats bij het autobedrijf werd een gestolen auto een gele Peugeot Cabrio achtergelaten. Dit voertuig werd in de nacht van zondag op maandag gestolen in Rotterdam. Deze auto is in beslaggenomen voor sporenonderzoek. Door de autodealer is aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

ZWAARGEWONDE BIJ BEDRIJFSONGEVAL
DORDRECHT Op een bouwterrein aan de Toermalijnring is dinsdagmorgen 26 augustus een 19-jarige jongeman uit Beesd zwaargewond geraakt toen er een hijskraan bovenop hem viel. Het slachtoffer zat als kraanmachinist in de mobiele kraan toen die in onbalans raakte. De 19-jarige sprong er uit en rende weg. Hij kreeg echter de mast van de kraan op zich. Ambulancepersoneel en het medisch team van de traumahelikopter kwamen ter plaatse voor eerste hulp. Onder spoedbegeleiding van de politie werd het slachtoffer met zeer ernstig been en hoofdletsel naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.