Gemeente Amsterdam



Persuitnodiging

an de redacties en correspondenten A

Datum 25 augustus 2008
Kenmerk 047

Annelies van Dijk 020 552 3409

Betreft: Wethouder Herrema opent nieuw P+R terrein Bos en Lommer

Geachte mevrouw, mijnheer,

Op woensdag 27 augustus opent wethouder Herrema (Verkeer) de vijfde P+R voorziening in Bos en Lommer. Het is het eerste zichtbare resultaat van het verkeersplan Voorrang voor een Gezonde Stad, dat de gemeenteraad eind juni 2008 heeft vastgesteld om de luchtkwaliteit in Amsterdam te verbeteren en de stad bereikbaar te houden.

De gemeente streeft naar uitbreiding van de huidige P+R capaciteit met 3650 plaatsen op locaties langs de Ring A10, waar de bezoeker van de stad gemakkelijk kan overstappen op het openbaar vervoer. Op de vier bestaande P+R locaties (Sloterdijk, Amsterdam ArenA, Zeeburg en Olympisch Stadion) wordt woensdag van 8.30 tot 11.30 uur beschuit met muisjes uitgedeeld aan de bezoekers van de P+R terreinen. De nieuwe vijfde locatie Bos en Lommer wordt gerealiseerd in samenwerking met Q-park, die eigenaar is van de parkeergelegenheid.

Bezoekers die parkeren op een P+R voorziening van de gemeente Amsterdam betalen 6,00 per 24 uur. Daarbij ontvangen ze gratis maximaal vijf retourkaartjes voor het openbaar vervoer. Hiermee is de bezoeker binnen een half uur in het centrum van Amsterdam. Deze P+R formule en uitbreiding van de P+R voorzieningen biedt bezoekers van de stad de gelegenheid goedkoper en gemakkelijker te parkeren langs de Ring A10. Minder auto's in de stad zorgen voor een gezondere lucht, een bereikbare stad en een beter klimaat.

Datum: woensdag 27 augustus 2008 Plaats: P+R Bos en Lommer, Leeuwendalersweg 23b Tijd: van 15.00 tot 16.00 uur Programma:
15.00 uur: Ontvangst met koffie en thee 15.15 uur: Openingshandeling door Tjeerd Herrema, wethouder Verkeer 15.30 uur: Borrel

U bent van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn.

Met vriendelijke groet,
afdeling Bestuursvoorlichting



Gemeente Amsterdam