Gemeente Dalfsen

Onderzoek onder vrijwilligersorganisaties

27-08-2008

Wethouder Laarman heeft alle vrijwilligersorganisaties aangeschreven.

Dalfsen - Wethouder Diny Laarman van Dalfsen heeft alle vrijwilligersorganisaties in de gemeente aangeschreven. Ze heeft bij de organisaties aangekondigd dat zij binnenkort een enquête ontvangen over vrijwilligerswerk. De gegevens uit de enquête worden gebruikt voor het actualiseren van het gemeentelijk beleid.

In overleg met het Steunpunt Vrijwilligerswerk in Dalfsen is de enquête opgesteld. De enquête maakt deel uit van de kadernota Wet maatschappelijke ondersteuning. In het onderzoek wordt nagegaan of de bestaande activiteiten al dan niet voorzien in een behoefte. Het College van Dalfsen wil namelijk de beschikbare middelen inzetten daar waar ze het beste renderen. Daarnaast komen vragen aan de orde over nieuwe thema's, zoals de WMO en maatschappelijke stages.

Ook wordt onderzocht of er belangstelling is voor een activiteit waar vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. De enquête wordt rond 12 september verstuurd. De organisaties worden verzocht om het enquêteformulier voor 15 oktober terug te zenden. Het is de bedoeling om in januari 2009 een inspraakronde te organiseren.