Gemeente Wijk bij Duurstede

Nieuwe ontwikkelingen ver- en nieuwbouw E&E Gasthuis

Tot onze teleurstelling en ook vrij onverwacht, hebben de huisartsen en daarom ook de apotheker aan Woonzorg Nederland meegedeeld, dat zij hebben besloten toch niet mee te doen in de plannen voor het E&E Gasthuis. Woonzorg Nederland zoekt op dit moment naar andere huurders/dienstverleners voor de vrijkomende ruimte. Mogelijk wordt het bouwplan ook wat kleiner/aangepast.

Een tweede ontwikkeling is het besluit van de opdrachtgever voor het bouwplan, Woonzorg Nederland, om een bouwsysteem toe te passen, dat ertoe leidt dat het plan bouwtechnisch moet worden aangepast.

Vertraging
Een en ander heeft geleid tot vertraging van de plannen. De verwachting is, dat de nieuwbouw daadwerkelijk kan starten voor de zomer van 2009 en gereed is in september 2010. Na de nieuwbouw wordt een deel van het E&E Gasthuis gerenoveerd. Deze renovatie zal waarschijnlijk in maart 2011 klaar zijn.

Vrijstellingsprocedure
Op dit moment wordt een procedure voor vrijstelling van het bestemmingsplan voorbereid. Deze procedure is nodig voordat een bouwvergunning kan worden gegeven voor de plannen. Na de zomervakantie wordt u hierover geïnformeerd. In het najaar wordt er ook een grote bijeenkomst gehouden over de definitieve plannen. Van de informatiebijeenkomst die in februari dit jaar is gehouden kunt u een verslag vinden op onze website.