NVZ Vereniging van Ziekenhuizen


Sociale Innovatie: Voorlichtingsbijeenkomst ESF 2007-2013 Met de op 14 juli 2008 gepubliceerde regelwijziging is het startschot gegeven voor actie E, sociale innovatie. Vanaf 1 oktober 2008 om 09.00 uur tot en met 31 oktober 2008 om 17.00 uur, kunnen aanvragen ingediend worden voor projecten gericht op sociale innovatie. Er is voor het tijdvak oktober 2008 een subsidiebudget beschikbaar van EUR 7 miljoen.

Doelstelling van projecten onder actie E is het verhogen van de arbeidsproductiviteit door vernieuwing van de wijze waarop arbeid is georganiseerd. Denk daarbij aan het innoveren van werkwijzen, werkprocessen en arbeidsverhoudingen en het maximaal benutten van competenties, gericht op het verbeteren van de bedrijfsprestaties en ontplooiing van talent.

ESF projecten sociale innovatie dienen gericht te zijn op een van de volgende thema's:

1. Slimmer werken

2. Flexibelere arbeidsorganisaties

3. Nieuwe verhoudingen in arbeidsorganisaties

De kosten van het opstellen en uittesten van implementatieplannen, die gericht zijn op sociale innovatie, komen voor subsidie in aanmerking.

Op dinsdag 2 september 2008 van 13.00 uur tot 17.00 uur, Jaarbeursplein 6 in Utrecht, organiseert het Agentschap een voorlichtingsbijeenkomst waarin u alles te weten komt over de wijze waarop sociale innovatie is opgenomen in de ESF regeling, en aan welke voorwaarden voldaan moet worden.

Aanmelding voorlichtingsbijeenkomst via www.rostra.nl