PLUS kiest voor Nederlandse streekproducten van GIJS

27/08/2008 10:46

Agro & Co Brabant

Eerste supermarktketen met volwaardig lokaal en authentiek assortiment

De BILT/TILBURG (27 augustus 2008) - PLUS biedt als eerste retailketen in Nederland haar klanten hoogwaardige streekproducten aan. Vanaf eind september kunnen klanten van PLUS rekenen op een bijzonder aanbod van authentieke, lokale producten. Het gaat hier om vleeswaren, ijs, seizoensgroentes en -fruit, vruchtensappen, jams, soepen, kazen en zuivel. De producten komen onder de merknaam GIJS in de schappen te liggen.

PLUS, aangesloten bij PLUS Retail BV, tekent daartoe vandaag een unieke samenwerkingsovereenkomst met StreekSelecties BV, het bedrijf dat GIJS op de markt brengt. PLUS krijgt gedurende drie jaar het exclusieve recht GIJS in haar assortiment te voeren.

'De aanwezigheid van GIJS in onze winkels past in onze strategie voor de komende jaren', licht Jacques de Korte, commercieel directeur van PLUS Retail, het belang van de overeenkomst toe. 'PLUS wil zich behalve in prijs vooral ook kwalitatief onderscheiden van de andere supermarktformules. De streekproducten van GIJS voldoen aan die kwaliteitsnorm; ze staan voor ambachtelijkheid en authenticiteit.'

Directeur Rogier Arntz van StreekSelecties benadrukt dat bij GIJS veel aandacht wordt besteedt aan het verhaal achter het product. 'Waar komt het vandaan, wie maakt het, wat zijn de ingrediënten, hoe is het bereidingsproces, maar ook de cultuurhistorische achtergrond. Dit zijn punten die we rechtstreeks met de consument communiceren via de verpakking. Op deze manier wordt je als koper overtuigd van de eerlijkheid van het product.'

Arntz ziet de komst van GIJS als een mijlpaal in de Nederlandse retail-business. 'Tot vandaag de dag kenmerkten streekproducten zich door kleinschaligheid. Het bereik bleef beperkt, terwijl marktonderzoek aantoonde dat de vraag naar voedsel met een duidelijke regionale identiteit veel groter is. Van het totale omzetpotentieel van 1 - 1,5 miljard euro wordt momenteel slechts 120 - 180 miljoen verzilverd.'

Over leveranciers

De producten van GIJS worden betrokken bij kleinschalige producenten waar het ambacht en de passie voor het product centraal staan. De producten worden verpakt in een verpakking waarop veel ruimte is vrijgemaakt voor het unieke productverhaal en de leverancier.

'Via een bedrijf als StreekSelecties kunnen wij als relatief kleine producent toch onze weg naar de supermarkt vinden. StreekSelecties verzorgt hierbij de verkoop, marketing en logistiek. Wij kunnen ons zo 100% toeleggen op de productie. Voor ons houdt dat in: het melken van de koeien en het bereiden van het boerderij ijs van de verse melk!' aldus de familie Krekels van ijsboerderij Hoeve Willem III in Helenaveen.

Over PLUS

PLUS supermarkten worden gerund door zelfstandige ondernemers die zijn aangesloten bij PLUS Retail BV. Als fullservice supermarkt waar de klant centraal staat, opereert de PLUS formule in de top van de Nederlandse supermarktbranche. Door overnames van andere formules, omgebouwde PLUS supermarkten en opening van nieuwe vestigingspunten is het aantal PLUS supermarkten sinds 2001 explosief gestegen van 110 naar circa 280 winkels.

Over StreekSelecties/GIJS

StreekSelecties brengt onder het merk GIJS een assortiment van authentieke en smaakvolle Nederlands streekproducten naar de markt. Hierbij fungeert Streekselecties als schakel tussen de agrarische ondernemer en de retailer. Enerzijds ontzorgt zij de leverancier doordat ze de verkoop, logistiek en marketingondersteuning biedt en de weg naar de retailer goed weet te vinden. Anderzijds vervult ze eenzelfde rol voor retail door één aanspreekpunt en platform te vormen voor een groot aantal leveranciers.

De strategie van StreekSelecties richt zich op het continu verrijken van het assortiment. Nederland kent tal van streekproducten - echt lokale pareltjes - die men nog lang niet allemaal kent. Het assortiment kenmerkt zich door de onderscheidend lekkere en pure smaak. Uitgangspunt is dat de producten rechtstreeks van boer, bakker of slager naar de winkelschappen gaan.

StreekSelecties is in 2007 opgericht op initiatief van Agro & Co Brabant. Deze groene ontwikkelmaatschappij participeert samen met ZLTO en The Food Kitchen in StreekSelecties.

www.streekselecties.nl





http://www.streekselecties.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redacties (