Politie Zuid-Holland-Zuid

27 augustus Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 27-08-2008 o Persberichten district I

AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 26 augustus op woensdag 27 augustus een 18-jarige jongeman uit Dordrecht aangehouden op het Suze Groeneweg-erf. De politie was in die straat omdat er een molotovcocktail tegen de deur van een woning was gegooid. Er raakte niemand gewond. Bij onderzoek in de omgeving kwamen de agenten de jongeman tegen die zich verdacht gedroeg en iets achterliet bij een auto. Het bleek om een mes te gaan dat hij verstopte achter een van de banden. De 18-jarige werd daarop aangehouden wegens overtreding van de wet Wapens en Munitie. Het mes werd in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek. Bij de verdachte werden geen sporen aangetroffen die leidden naar de gegooide molotovcocktail.

BEDRIJFSONGEVAL
DORDRECHT Een 17-jarige jongen uit Sliedrecht is gewond geraakt tijdens een bedrijfsongeval. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 26 augustus 2008 omstreeks 13.15 uur. Hij was werkzaam in het ruim van een schip dat lag afgemeerd aan de Grevelingenweg. Toen hij een kabel wilde weghalen die achter een stapel aluminium platen lag, vielen een aantal platen om. Hij kon de platen die bij elkaar ongeveer 500 kilogram wogen niet tegenhouden. Hij kwam met zijn been onder de platen terecht en kwam klem te zitten. Hij werd door collegas bevrijd. De jongen is met een vermoedelijk gebroken been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld en stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN BEROVING IN BURGEMEESTER BAXPARK HENDRIK-IDO-AMBACHT - Een 19-jarige man uit Zwijndrecht is dinsdagavond 26 augustus van zijn fiets en mobiele telefoon beroofd in het Burgemeester Baxpark. De man reed omstreeks 23.00 uur weg bij een sportvereniging die in het park ligt. Via het fietspad reed hij richting de Antoniuslaan waar hij vlak voor deze straat, nog net in het park, werd beroofd door twee jongens. De fietser kreeg een duw en viel waarbij hij een schaafwond opliep. De ene dader pakte daarop zijn mobiele telefoon af, de ander zijn fiets. Daarna fietsten ze hard weg. Het slachtoffer rende naar een nabijgelegen snackbar aan het Louwersplein en schakelde daar de politie in. Hij heeft aangifte gedaan.
Het signalement van de daders is als volgt:
Dader 1: blanke huidskleur, 16/17 jaar oud, ± 1.80 meter lang, kort blond haar, hij droeg een donkere jas met bontkraag en een donkere joggingbroek
Dader 2: blanke huidskleur, 16/17 jaar oud, droeg een lichtkleurige joggingbroek.
De buitgemaakte fiets was een lichtblauwe opoefiets, merk Sparta model Miami. Achter op de fiets zit een sticker van fietsenwinkel Roseboom uit Rhenen.
De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Mensen die rond de klok van 23.00 uur iets van de beroving in het Burgemeester Baxpark hebben gezien of anderszins informatie kunnen verschaffen, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief) en te vragen naar de recherche van het district Dordrecht en Zwijndrechtse Waard. Wie informatie liever anoniem kwijt wil, kan bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000 (gratis).

GEVALLEN MET DE SNORFIETS
DORDRECHT Een 46-jarige vrouw uit Dordrecht is dinsdagavond 26 augustus met haar snorfiets gevallen in de Wouwstraat. De vrouw reed op het voertuig weg richting Noordendijk, achterop zat haar zoontje van 11 jaar. De bestuurster raakte uit balans. Ze stopte waardoor haar zoontje af kon stappen. De vrouw viel echter om. Ze liep een fikse hoofdwond en werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Wegens het vermoeden van alcoholgebruik werd in het ziekenhuis bloed en urine veilig gesteld dat onderzocht zal worden door het NFI.

BETRAPT OP WINKELDIEFSTAL
ZWIJNDRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag 26 augustus een 25-jarige man uit Dordrecht aangehouden in winkelcentrum Hof van Holland. Hij was in gezelschap van twee andere vrouwen en gedroegen zich verdacht. De beheerder van het winkelcentrum hield de drie daarop in de gaten en schakelde de beveiliging in. Tijdens een bezoek aan een kledingwinkel zag de beveiliger dat de personen kleding in geprepareerde tassen deed en de winkel verliet zonder te betalen. De sprak de beveiliger de drie aan waarop er een worsteling ontstond met de mannelijke verdachte. De vrouwen wisten weg te komen. De beveiliging ging er achteraan en wisten de tas met gestolen kleding veilig te stellen. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT Een 15-jarige jongen uit Sliedrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Dit gebeurde op dinsdagavond 26 augustus 2008 omstreeks 10.30 uur in de Vriesestraat. De fiets waarop de jongen reed stond als gestolen gesignaleerd. De jongen verklaarde dat hij de fiets enkele weken terug onbeheerd voor een flat in Sliedrecht had gevonden. Hij is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

FIETSENKIJKMIDDAG
DORDRECHT Op woensdagmiddag 3 september aanstaande is er tussen 13.00 en 16.00 uur een fietsenkijkmiddag in de loods van de Politie Zuid-Holland-Zuid aan de Bamendaweg nr. 59 (achter het regiobureau) in Dordrecht. Het gaat om fietsen die door de politie in de regio zijn aangetroffen. Indien u vermoedt dat uw vermiste fiets hier mogelijk tussen kan zitten, bent u welkom om een kijkje te komen nemen. U wordt verzocht legitimatie en papieren van de fiets mee te nemen.