Gemeente Oirschot

Kadernotitie accommodatie- en tarievenbeleid

De gemeente Oirschot is bezig met het opstellen van een nieuw subsidiebeleid en een nieuw accommodatie- en tarievenbeleid. Voor beide onderwerpen heeft de gemeente een kadernota geschreven, waarin de uitgangspunten voor het nieuwe beleid staan. De kadernotitie over het nieuwe subsidiebeleid is door de raad vastgesteld op 23 juni 2008. Op 2 september bespreekt de raad de kadernotitie over het accommodatie- en tarievenbeleid in een opiniërende raadsvergadering. We nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. In de besluitvormende raadsvergadering van 30 september leggen we de kadernotitie voor het accommodatie- en tarievenbeleid voor aan de raad in een besluitvormende vergadering.

Uitgangspunten en kaders

In de kadernota formuleren we algemene uitgangspunten over het nieuwe accommodatie- en tarievenbeleid. Zo adviseren we bijvoorbeeld om de toekomstige huren van de accommodaties te blijven baseren op de werkelijke huisvestinglasten. Ook staan er uitgangspunten in over specifieke onderdelen zoals basisvoorzieningen en niet-basisvoorzieningen, het verschil tussen binnensport en buitensport, het eigendom van accommodaties en onderhoud & privatisering. We adviseren in de notitie om vast te leggen dat gebouwen die tot de basisvoorzieningen behoren, eigendom zijn van de gemeente en dat men deze onder bepaalde voorwaarden kan privatiseren. Ten slotte adviseren we om de velden in eigendom van de gemeente te houden en deze niet te privatiseren. Tijdens de opiniërende raadsbijeenkomst gaan de raadsleden hierover met elkaar in discussie.

Vervolg

Na vaststelling van de kadernotitie eind september werkt de gemeente, in samenwerking met de betrokken partners, de kaders en uitgangspunten verder uit. Verenigingen en andere betrokken partners worden hier via de eerder geformeerde klankbordgroep bij betrokken. In de tweede helft van 2008/ begin 2009 stellen we de nieuwe beleidsplannen op en in februari 2009 leggen we het nieuwe subsidiebeleid en accommodatie- en tarievenbeleid besluitvormend aan de raad voor. We gaan hierbij uit van een definitieve invoering van het nieuwe beleid per 1 januari 2010.

Heeft u belangstelling? Dan bent u van harte welkom bij de opiniërende raadsbijeenkomst op 2 september. Het begint om 20.30 uur in het gemeentehuis van Oirschot.