Gemeente Dalfsen

De jeugd van Dalfsen heeft de toekomst!

27-08-2008

Basisschoolleerlingen praten mee over missie en visie

Dalfsen - In de week van 1 september start officieel het scholenproject op een groot aantal basisscholen in Dalfsen. Dit project maakt onderdeel uit van het traject Missie en Visie. Het is de bedoeling dat basisschoolleerlingen van groep 8 meedenken over de toekomst van Dalfsen. De input van de leerlingen wordt gebruikt voor de nieuwe toekomstvisie.

De Raad van de gemeente Dalfsen zal eind dit jaar een nieuwe Toekomstvisie vaststellen. De betrokkenheid van de bevolking is belangrijk voor het ontwikkelen van de toekomstvisie. Een bijzondere groep inwoners van onze gemeente is de jeugd. Wat zijn hun ideeën over de toekomst van Dalfsen?

Om antwoorden te krijgen op deze vraag is een project gestart met als centraal punt de website www.detoekomstvandalfsen.nl. De basisscholen werken mee aan het vullen van deze website door middel van een digitale krant. Het internet biedt mogelijkheden om dit op uiteenlopende manieren te vullen: gewone tekst, foto's, filmpjes en dergelijke. De resultaten zijn dagelijks te zien op de website.

Tijdens het project worden de basisscholen bezocht door ambtenaren en college- en raadsleden. Op deze manier kunnen de kinderen met de bestuurders in gesprek over de gemeente. Zo bezoekt burgemeester Elfers op maandag 15 september om 09.00 uur OBS De Tweemaster in Nieuwleusen. Daar praat hij met de kinderen van groep 8 over de toekomst van Dalfsen.

De resultaten van de digitale krant zijn te zien tijdens het open huis van de gemeente op zaterdag 11 oktober. Het project stopt daarmee echter nog niet. In december wordt een kinderraadsdebat georganiseerd. Vertegenwoordigers van de deelnemende basisscholen gaan dan met elkaar in debat over de toekomst van Dalfsen. Dit debat vindt plaats voorafgaand aan de beraadslagingen van de raad over de toekomstvisie.