Hulpverleningsregio Haaglanden


Brand Jan Thijssenweg, Den Haag

Den Haag, 27 augustus 2008

Brand in een woning

Den Haag Om circa 07.00 uur melden voorbijgangers dat er rook uit een woning kwam aan de Jan Thijssenweg in Den Haag. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van rookontwikkeling uit een zolderraam.

Tijdens een eerste verkenning stuitte de brandweer op een hennepkwekerij. De woning werd niet bewoond en was vrijstaand.Omdat de brandweer niet direct in staat was de stroom van de hennepkwekerij uit te schakelen is besloten een gat in het dak te maken voor de afvoer van rook en hitte.

Via de opening is ook in eerste instantie met behulp van een hoogwerker de brand op de zolder geblust. Al snel bleek dat de brand ook woede in een ruimte op de 1e etage.
Naar alle waarschijnlijkheid is de brand ontstaan in deze ruimte en is doorgeslagen naar de zolder. Na het uitschakelen van de stroom is de brand verder van binnen uit geblust.

Tijdens onderzoek werd op diverse plaatsen in het pand een installaties aangetroffen voor het kweken van hennep. Kortsluiting in die installatie is waarschijnlijk de oorzaak geweest van de brand.

De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de woning en heeft de restanten van de kwekerij afgevoerd.