Van Aartsen verwelkomt brouwers in Den Haag

27/08/2008 15:19

Centraal Brouwerij Kantoor

Van Aartsen verwelkomt brouwers in Den Haag

Burgemeester Jozias Van Aartsen heeft op 27 augustus de Nederlandse brouwers welkom geheten in de Hofstad. Het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK(1)), de branche-organisatie van de brouwers, is 1 juli jl. verhuisd van Amsterdam naar Den Haag. Het nieuwe kantoor is gevestigd in het oude stadhuis van Den Haag.

Het CBK behartigt de belangen van de 8 grootste Nederlandse brouwers, onder voorzitterschap van Hans Wiegel. "Den Haag is de plaats waar wordt gelobbyed" aldus Hans Wiegel, "dus toen de kans zich voordeed om naar Den Haag te verhuizen hebben we besloten de Hoofdstad voor de Hofstad te verruilen".

Burgemeester Van Aartsen zei dat de brouwers meer dan welkom zijn in Den Haag en in een historisch betoog liet hij blijken dat het Haagse stadsbestuur de brouwers al eeuwenlang een warm hart toedraagt.

Door gezamenlijk het glas te heffen werd het nieuwe kantoor voor geopend verklaard.

Den Haag, 27 augustus 2008

(1) Het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK) is de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van 8 in Nederland gevestigde bierbrouwerijen: Alfa Brouwerij, Bavaria N.V., Budelse Brouwerij B.V., Grolsche Bierbrouwerij Nederland B.V, B.V. Gulpener Bierbrouwerij, Heineken Nederland B.V., InBev Nederland N.V., Lindeboom Bierbrouwerij B.V.

Deze brouwerijen zijn samen goed voor 99,9% van de totale bierproductie in Nederland.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.cbk.nl

http://www.cbk.nl