Ministerie van Defensie

27-08-2008 15:22

HULDIGING MEDAILLEWINNAARS

Eén van de medaillewinnaars in de open bussen was natuurlijk judoka Deborah Gravenstijn. - Foto: Jorgen Geers/Koninklijke Landmacht

Koningin Beatrix heeft vandaag de sporters die een medaille hebben gewonnen op de Olympische Spelen ontvangen op Paleis Huis ten Bosch. Onder hen judoka Deborah Gravenstijn van de Defensie Topsport Selectie en defensiemedewerkster roeister Ester Workel.

Na de ontvangst op Huis ten Bosch reden de olympische winnaars in open bussen en onder muzikale begeleiding door een feestelijke Haagse binnenstad naar het Plein.Vanaf daar vervolgden zij lopend door een erehaag hun weg naar het Binnenhof. In de Ridderzaal vond vervolgens de officiële huldiging plaats met toespraken van onder anderen ministerâpresident Jan-Peter Balkenende, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mevrouw Jet Bussemaker en voorzitter van het NOC*NSF, Erica Terpstra.

Luchtmachtluitenant Deborah Gravenstijn won in Beijing olympisch zilver in de klasse tot 57 kg. Roeister Ester Workel maakt als stuurvrouw deel uit van de Vrouwen Acht en wist met haar ploeg eveneens een zilveren plak te veroveren in de Chinese hoofdstad.