Gemeente Spijkenisse


Spijkenisse kapt bomen en plant dubbel aantal terug

27 augustus 2008

Bomenkap
In de wijken Hoogwerf-Noord en Molenwei wordt in het najaar een start gemaakt met de kap van een aantal bomen. Voor de gekapte bomen worden twee keer zoveel bomen teruggeplaatst. Dit gebeurt in het kader van de herinrichting van de wijken.

In de wijk Hoogwerf-Noord worden negentien bomen gekapt en één boom verplaatst. Het gaat hier om bomen in slechte conditie of bomen die de lichttoetreding in de woningen in de wijk blokkeren. Voor de gekapte bomen worden tweeëndertig bomen teruggeplant. Er worden minder bomen gekapt dan aanvankelijk de bedoeling was. Uitsluitend die bomen die grote overlast bezorgen voor de lichttoetreding tot de woningen, worden gekapt.

Molenwei wordt dit najaar herstraat. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren moeten drieëntwintig bomen worden gekapt. Voor deze bomen plaatst de gemeente vijftig bomen terug. Bewoners in de wijk ondervinden al geruime tijd hinder van de smalle wegen in de wijk. De straten in Molenwei zijn krap, waardoor het wegprofiel breder gemaakt moet worden. Het verbreden van de weg is noodzakelijk om hulpdiensten door te laten, maar ook om het langs elkaar heen rijden van auto's en het parkeren in de wijk te vergemakkelijken.