DSM


Published: 08:15 27.08.2008 GMT+2 /Source: DSM N.V. /AEX: DSM /ISIN: NL0000009827

DSM kondigt sluiting aan van citroenzuurfabriek in Wuxi (China)

Koninklijke DSM N.V., de wereldwijde Life Sciences en Materials Sciences-onderneming, maakt vandaag bekend dat de citroenzuurfabriek in Wuxi (China) uiterlijk in het eerste kwartaal van 2009 zal worden gesloten. De sluiting volgt op een verzoek van de lokale overheid om de fabriek te verplaatsen aangezien de huidige locatie nodig is voor toekomstige stadsuitbreidingen. DSM zal van de overheid in Wuxi een financiële compensatie ontvangen en verwacht geen boekverlies te zullen lijden. Voor de enkele honderden medewerkers die bij de sluiting zijn betrokken wordt een goed sociaal plan opgesteld.

De markt voor citroenzuur staat al jaren onder druk, vooral door de structurele overcapaciteit in China. Aangezien deze structurele overcapaciteit naar verwachting blijvend zal zijn, heeft DSM besloten de fabriek niet elders weer op te bouwen maar de citroenzuurproductie te concentreren op de locatie in Tienen (België), die onlangs aanzienlijk concurrerender is geworden dankzij herstructureringen en proces-optimalisaties.

DSM houdt vast aan de eerder bekendgemaakte partnership-strategie en heeft de in september 2007 aangekondigde ontvlechting van de citroenzuuractiviteiten inmiddels afgerond.

DSM is een grote producent van citroenzuur. Het product wordt gebruikt als smaakstof in frisdranken, fruitsappen, snoep en vruchtengelei. Het wordt ook gebruikt als bindmiddel in biologisch afbreekbare wasmiddelen en in andere toepassingen, bijvoorbeeld als antioxidant. Citrique Belge, het Belgische citroenzuurbedrijf van DSM, produceert citroenzuur sinds 1929.

DSM - de Life Sciences en Materials Sciences-onderneming
DSM creëert innovatieve producten en diensten op het gebied van Life Sciences en Materials Sciences die bijdragen aan de kwaliteit van het leven. DSM's producten en diensten worden wereldwijd gebruikt in een breed scala van eindmarkten en toepassingen die het leven gezonder, duurzamer en aangenamer maken. Voorbeelden van eindmarkten zijn voedings- en gezondheidsproducten voor mens en dier, producten voor persoonlijke verzorging, geneesmiddelen, auto's, coatings en verf, elektrotechnische en elektronica-producten, producten voor persoonlijke bescherming en producten voor de bouw. DSM heeft een jaaromzet van bijna EUR 8,8 miljard en biedt werk aan zo'n 23.000 mensen wereldwijd. Het hoofdkantoor van DSM is gevestigd in Nederland en de onderneming heeft vestigingen op vijf continenten. DSM is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie over DSM is te vinden op www.dsm.com.