Ingezonden persbericht


New York Pizza heeft geen nepkaas!

Pizza's bereid met 100% echte Mozzarella

Amstelveen, 27 augustus 2008 - Alle pizza's van New York Pizza worden met 100% mozzarella bereid. New York Pizza kiest, heel bewust, voor een 100% natuurzuiver product. De mozzarella wordt gemaakt van de melk van koeien die vrijuit grazen in de weiden van de Antwerpse Kempen. De kaas wordt vervolgens vers gemaakt, zonder enige toevoeging van bijvoorbeeld zetmeel of conserveringsmiddelen. De keuze voor een vers (en geen diepvries) en puur natuur product, vertaalt zich in de smaak van de pizza. De mozzarella van New York Pizza heeft een prettige, milde, romige zuivelsmaak en dat is juist op een pizza belangrijk.

New York Pizza staat ook voor de lekkerste pizza's, zoals op elke uiting van New York Pizza staat "Better Ingredients make better pizza!" En dat maakt New York Pizza waar door het gebruik van ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit.

Dit bericht volgt op het nieuws dat vandaag naar buiten kwam over een onderzoek van het RVU-televisieprogramma De Keuringsdienst van Waarde, dat donderdag wordt uitgezonden. Het onderzoek stelt vast dat veel kaas op producten als pizza's, cheeseburgers, moussaka en lasagne nep is. De onderzoekers vonden in de cheeseburgers van McDonalds 30 procent nepkaas. In de lasagne van het huismerk van Albert Heijn zat 40 procent, en op een pizza van de COOP, onderdeel van Superunie, zat 70 procent nepkaas. Deze nepkaas wordt ondermeer vervaardigd uit vetten en vegetarische olie.

Over New York Pizza

New York Pizza is marktleider in Nederland op het gebied van versbereide pizza's. Dit jaar nog opent New York Pizza haar 100e vestiging in Nederland. New York Pizza is in 1993 opgericht en kent twee varianten in het concept. New York Pizza Slice restaurants, voor verkoop van pizza slices vanuit A-1 locaties, en afhaal/bezorgdiensten voor het thuisbezorgen van pizza's en pasta's en diverse bijgerechten (New York Pizza Delivery). In de komende vier jaar wil New York Pizza doorgroeien naar 150 vestigingen in Nederland.

Noot voor de redactie,