Stichting Internet Domeinregistratie Nederland

"Zonder de steun van SIDN als sponsor, zou mijn deelname onzeker zijn geweest"


27/08/2008

SIDN bood Didier Kasole uit Congo en Bernadette Lewis uit de Republiek Trinidad and Tobago de mogelijkheid om deel te nemen aan de SSIG.

SIDN was sponsor van de SSIG, de Summer School on Internet Governance in Meissen, Duitsland. Deze internationale studieweek helpt belangstellende studenten en academici, als ook betrokkenen uit de privé- en overheidssector, om meer inzicht te verkrijgen in de wereldwijde internetbeleids-problematiek en om een diepgaand and gestructureerd inzicht te verwerven in de diverse internetbeleids-aspecten.

Naast sponsoring van de Summer School bood SIDN tevens twee buitenlandse studenten de mogelijkheid deel te nemen aan deze Summer School. Eén van de studenten was Bernadette Lewis, Caribbean Telecommunications Union (CTU) uit de Republiek Trinidad and Tobago. Zij vertelt over haar ervaringen:

"In 2005 werd het CTU verordend om het onderwerp Internet Governance (IG) op de agenda te zetten namens de Caribbean Community. Het beleidskader was al opgezet, maar waar het nog aan ontbrak was een internationaal perspectief in ons werk. De EURO Summer School on Internet Governance bood ons een ideale gelegenheid om ons IG-werk te beoordelen en om ervaringen uit te wisselen op academisch niveau."

"Het internationale karakter van EURO-SSIG was een verrijking voor de discussies. Het was erg nuttig om vanuit verschillende culturele achtergronden inzicht te krijgen in de verschillende manieren van aanpak. Want er zijn nu eenmaal geen standaard oplossingen wat betreft IG. Het besef dat binnen Internet Governance iedere aandeelhouder en elke regering als gelijk wordt beschouwd, was voor mij revolutionair. Zoveel andere mondiale systemen worden namelijk gekarakteriseerd door ongelijkheden."

"De discussie over de relatie tussen Internet Governance en de ontwikkeling van een land was bijzonder interessant. Het wordt stilzwijgend erkend dat er een positieve relatie is tussen ICT en ontwikkeling, maar de primaire vereisten om die voordelen te behalen worden niet goed begrepen of uitgesproken in ontwikkelingslanden. De debatten over het stimuleren van de betrokkenheid van de aandeelhouders en het bevorderen van het internet, werden op het scherpst van de snede gevoerd."

"Ik ben erg dankbaar dat ik deel heb mogen uitmaken van dit internationale gezelschap. Het was bijzonder waardevol om te discussiëren en ideeën uit te wisselen met mensen met verschillende achtergronden in Internet Governance. Zonder de steun van SIDN als sponsor, zou mijn deelname onzeker zijn geweest."