Politie Gelderland-Midden

Toedracht verkeersongeval nog niet duidelijk

Publicatiedatum: 29-8-2008 15:52:50

Politie zoekt getuigen

DUIVEN - Bij een verkeersongeval op de Rijksweg in Duiven zijn vrijdagmiddag 29 augustus rond 12.15 uur een 71-jarige vrouw en haar 77-jarige echtgenoot gewond geraakt. Beiden zijn woonachtig in Duiven. De vrouw bestuurde een personenauto, die in de richting van Duiven reed.
Uit tegenovergestelde richting naderde een personenauto met aanhanger, bestuurd door een 25-jarige inwoner uit Arnhem. Om vooralsnog onduidelijke redenen ontstaat tussen beide voertuigen een aanrijding. Door de klap raken de 71-jarige bestuurster en haar 77-jarige passagier gewond. Zij zijn met onbekend letsel afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft nog geen verklaring van hen op kunnen nemen.

Over de toedracht van het ongeval zijn nog veel vragen. De Verkeersongevallendienst van de politieregio Gelderland-Midden stelt dan ook een onderzoek in. Daarnaast worden getuigen van het ongeluk nadrukkelijk verzocht contact met de politie op te nemen op nummer 0900 - 8844. Dat kunnen mensen zijn die het ongeluk hebben zien gebeuren en nog niet met de politie hebben gesproken, maar ook mensen die kort voor het ongeluk iets hebben gezien, dat de toedracht kan verklaren.

Afgesloten
In verband met het onderzoek naar de toedracht en omdat het wegdek na het bergen van de zwaar beschadigde auto's grondig moest worden schoon gemaakt, is de Rijksweg tot ongeveer 15.00 uur voor doorgaand verkeer afgesloten geweest. Hoewel dit enige hinder in de omgeving gegeven zal hebben, kon het doorgaande verkeer worden omgeleid. De brandweer van Duiven heeft hand- en spandiensten bij het bevrijden van de gewonde slachtoffers en de verdere afhandeling van het ongeval verleend.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---